Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Monday, 14 July 2014

Serikan Rumah Dengan Keunikan Seni Khat Kufi



Salam. Khat Kufi sekarang ni semakin menarik perhatian nampaknya, sebab bila tulisan jawi tu dimodenkan kepada bentuk kotak-kotak pixel, ia memberikan imej yang lebih moden, urban dan catchy jugak sebenarnya. Jom kita tengok lagi hasil seni khat Khat Kufi yang menarik sangat nih! :D

Semua gambar yang aku tunjuk ni nanti adalah hak milik Kufi On Canvas, yang mana kesemua hasil seni Khat tersebut diprint atas kanvas dan dibingkaikan cantik-cantik untuk dijual :D


Kiri : Doa Pengantin
Kanan : Set Allah & Muhammad

Ini untuk majlis perkahwinan si Syamsul Yusuf dan Puteri Sarah tu.. :)

Asmaul Husna
Ayat 4 Qul

Ada juga set Kufi yang terdiri daripada perkataan Allah dan Muhammad dalam pelbagai saiz :D

Kebanyakan set seni Khat Kufi ni dijadikan sebagai hadiah korporat dan hadiah-hadiah pada majlis perkahwinan. Memang sangat sesuai dengan keunikan dan kekemasan finishing artwork. Tak kurang juga yang membeli untuk dihiaskan dalam rumah. Memang cantik dan berseni sungguh, terutamanya seni khat kufi style abstract macam ni :

Tajuk: Tawadhuk
Khat: Allahuakbar
Tajuk: Istiqamah
Khat: Allahuakbar


Menarik kan?? Seronok tengok warna-warni macam tu. Memang cantik walaupun ianya tulisan jawi biasa. Apapun, memang kagum dan sokong industri seni khat kufi ni, selain memartabatkan tulisan jawi tu sendiri, ia mampu memberikan suatu citarasa baru yang kontemporari untuk masyarakat dalam menghias rumah mereka. 










Semoga lebih maju jaya lagi lepas ni. Hehehe..owh ya, kalau korang rasa berminat, boleh lah klik link ini bawah ni ya:



Zest Point (Unit ZP-01-23), Lebuhraya Bukit Jalil, Bandar Kinrara BK9, Puchong

Carian Waze : THE ZEST@KINRARA 9
Contact Number : 012 2525 644

p/s : semua cantik gila, pening kepala aku nak pilih gambar untuk letak dalam entry. Cuma rage harga dia, aku belum mampu lagi nak beli. Hehehe..belikan aku satu boleh? :p

6 comments:

eima said...

mmg cantik kat blog aty die pun ade jugak hias rumah die ngan kufi ni

nur anis said...

cantiknyaaaa...

reenapple said...

cantiknyaaaa.....

Khamsi Abdullah said...

Series cantik... daripada duk gantung gambar bukan2.. baik gantung ni. Dapat pahala setiap kali baca..

Tinta Lana said...

Salam.

Seperti kata ko lynn..range harga dia, phewww, boleh berpeluh gak la,hehehe

BTW, memang cantik..simple n clean..tu yg cantik tu :D

juicy X said...

as salam...jemput singgah blog saya utk cuci mata...khat kufi dgn harga mampu milik :)

salam ukhwah