Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Thursday, 10 July 2014

World Cup Final 2014


netherlands argentina worldcup2014 Why Netherlands are a good bet to beat Argentina   despite Lionel Messi

Okay, frust tengok game awal pagi tadi. Lama gila nak tunggu gol sampai akhirnya kemenangan terpaksa ditentukan oleh tendangan penalti semata. Wuwuwu...T_T rasa tak cool tau kalau menang by penalti semata..Hahaha tak cool mende, sebenarnya aku kecewa Belanda kalah. Belanda tu aku buat ice blended je boleh? Jadi durian belanda :D hahaha

Okay, so Final World Cup 2014 akan menemukan :

    VS   
  Germany                           Argentina

Memandangkan ketiga-tiga team favourite aku dah keluar iaitu;

i. Spain : Hebat! Dan aku rasa macam dejavu gitu kalau dengan spain ni, hahaha tak tahu nape, rasa macam sepanyol kampung halaman aku gitu (hahaha sila sepak aku). Tapi dah terkeluar awal gila...haih apalah nasib~

ii. Portugal : of course aku sokong sebab aku nak tengok trick CR yang licik gila tu. Aku suka tengok dia gelecek bola dan main-mainkan pihak lawan. Rasa macam, WOW coolnya!

iii. France : Team ni hebat. Aku still ingat macam mana coolnya Zinedine Zidane tanduk perut si Materazzi masa FIFA Final 2006 dulu. Hurm..cuma kalau diorang lawan dengan Spain, aku pilih Spain. Hehehe :p


Owh ye, even 3 team ni dah out, aku tetap nak menikmati pengakhiran FIFA kali ni, dengan itu aku akan sokonggggggggggg~~~


...




...





GERMANY!!!

Sebenarnya tak nak Argentina menang, jadi terpaksa lah sokong Germany..haih~

Ya....ein, zwei, drei, ich bin Lynn Damya...hahaha tu antara basic bahasa German yang aku tahu :p Okay lah, tu je kot...by the way, untuk tempat ketiga, hope Netherlands dapat kalahkan Brazil sebab aku tak suka Brazil. Kahkahkah !! 

p/s : doakan Palestin. Harap doa-doa kita dimakbulkan dalam bulan Ramadhan yang mulia ni... :'(


2 comments:

eima said...

ai pilih jerman sbb tu mmg pasukan pilihan aku pun ...
tp pd td kecewa jg tgk belanda kalah .. huhu penalti 4-2


harap jerman la juara wlupun aku suka messi jugak ...

Cik Anita said...

BOLA?

OKEY~

I HAVE NO IDEA.

BYE!!!