Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Tuesday, 27 October 2015

Makan-makan Sempena Birthday - Part 2

Salam!
Hoi lah bulan Oktober dah nak habis pun masih tak setel2 lagi entry birthday aku hari tu. Hahaha, banyak sangat urusan lah :p Ok, tak nak panjangkan mukadimah, jom tengok kat mana adik aku belanja makan sempena birthday aku yg ke-26 ni...

Restoran Marines Cafe (Pasar Karat, JB)


Sebenarnya, ikut perancangan awal nak makan kat BigFood, tapi sebab keluar dah malam, so Bigfood dan banyak restoran lain dah fullhouse. Akhirnya decide pergi Bazar Karat dan pilih je lah makan di Mariners Cafe tu. Tapi, masa mula-mula sampai, keadaan agak pelik sedikit dan berlaku something yang kurang syok lepas tu~ Hmm...


Sampai-sampai, masuk je aku dah pelik apesal kosong?? Tak ramai orang pun? Before ni kalau lalu je mesti cafe ni dah penuh, tapi kenapa masa tu kosong? Kan ni malam minggu? Dah awkward sikit tapi tetap pilih meja sebab dah tak tau kedai mana lagi nak pergi. Kami pilih meja di tingkat atas...dan standard lah dalam cafe macam ni korang boleh jumpa pelbagai jenis kerusi dan meja..hehe


Sorry gambar blur ya amat. Tangan menggigil kelaparan~ Hahaha over!



Ni abah aku cakap kerusi kapal terbang. Entah betul ke tak aku tak sure lah. Abah aku punya fakta kekadang meragukan jugak sebab ikut suka dia je cakap. Haha :p Kami pilih kerusi biasa je, tapi dekat dengan beranda dia..



Dekorasi kat area meja kitorang agak vintage dan unik, but still agak pelik. Sebab aku tetap rasa something yang pelik. Aku rasa tempat ni macam usang gila! I wonder apesal cafe ni macam agak bersepah dan tak kemas di sana-sini. Customer boleh nampak bahagian stor dan loteng yang macam berhantu tau tak...hmm~ but okay, diam je. Pilih menu...

Pekerja dalam tu ada 2 orang je. Punya lama nak tunggu dia naik atas untuk bagi buku menu. Pas bagi menu dia turun bawah, bagi masa kitorang pilih, pastu dah pilih-pilih, masa nilah yang buat kami menyirap mcm air sirap! Hishhh...

Order itu takde, order ini takde, itu habis, ini habis. Boleh kata hampir 80% food yang ada dalam buku menu tu SEMUAAAAA HABIS DIA KATAAAAA!!! Arghhhh dah macam nak blah daripada situ. Geram tak terkata sambil order je lah makanan yang masih ada~~~

Sandwich Cheese Bread

Fish Burger

Fish And Chips

Okay semua makanan tu sedap even fish dekat fish n chips tu jugaklah yang dia sumbat dalam fish burger tu~ Terima kasih kepada adik aku yang belanja semua ni (n_n). Tapi, aku masih lagi melayan mood ke laut aku masa tu. Geram sebab staff tak mention awal2 food mana je yang tinggal. Such waste our time duk terpilih2 makanan yang sebenarnya memang dah takde...Hmm :/

Then time bayar, aku keluar dulu dengan abah aku. Mak aku teman adik aku bayar, tanya-tanya barulah staff tu cakap sebenarnya cafe tu dah nak pindah, esok hari last bukak kedai. So, memang banyak yang dah habis. Then aku pun macam owh~~~~ (dalam hati cam tertanya ape je lah food yang tinggal esok ek??)

LAIN KALI MENTION LAH AWAL2 SEMUA TU, NI DAH NAK TUTUP KEDAI PUN ADA HATI NAK NIAGA LAGI. DAH HAMPIR 80% MAKANAN TAKDE PUN MASIH NAK NIAGA LAGI, BAGI BUKU MENU TANPA INFORM APA-APA PULAK TU. Aku boleh terima if bagitau awal2, customer pun taklah marah. Ni dah macam kes memerangkap customer pulak dah..haihhh~

Apapun, jangan dah cari kedai ni kat Pasar Karat tu, sebab dah tutup~

Okaylah, emo pulak tetiba bila ingat balik. Nasib kau lah sebab aku blogger, so aku citer depend on my pengalaman lah kan. Lain blogger, lain pengalaman kan? Hehe :)


P/s: lukisan dinding kat cafe tu cantik! Cam nak potong dinding tu bawak balik rumah, haha~

2 comments:

Mommy Cici said...

hhahha kelakar je . kalau takde makanan janganlah beroperasi or erase je la menu tu. kalau I pun marah . >,< tak suka betul kalau order semua benda takde >,<

Julia Johari said...

Laaa dah nak pindah...aduhhhh sian kan sure stok makanan apa yg ada je leh order...tp memang kedai ni cer deco cantik sgt terpegun