Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Friday, 23 October 2015

Inilah Rupa Contton Candy Paling Popular Di China

Salam!
Haaa pernah tengok tak cotton candy bentuk macam sejambak bunga besar camni??


Dikatakan cotton candy bentuk bunga ni sangat feymes di China dan ramai yang membeli sebab bentuk dan rupanya yang unik, comel dan colorful tu. Kalau aku, aku pun terbeli. Haha meh kita tengok camne diorang cipta cotton candy flowers ni...


Mula-mula, guna serbuk gula yang colorless je untuk cotton candy warna putih. Dah habis tu, letak pulak serbuk gula yang berwarna untuk jadikan lapisan-lapisan yang berwarna, macam ni...



Haa, nak jadikan dia bentuk tu, tekan guna lidi je camni haa...




Tadaaa siap dah!! Besar sebenarnya cotton candy flower ni tau, memang kalau pegang tu macam pegang jambangan bunga lah kiranya, hahaha seronoknya!!




Besar gila kan, makan sorang jenuh jugak ni! Haha sesuai untuk dimakan ramai-ramai lah ni kiranya..hehe

Video cara buat cotton candy bentuk bunga

Menarik, kan!! Begitu kreatif sekali dalam memanipulasikan design makanan. Even benda2 simple camni pun boleh jadi wahhh! Yang tak suka cotton candy pun boleh tetiba suka nak beli. Hahaha..(n_n)

P/s: tetiba teringin nak makan cotton candy lah pulakkk~

7 comments:

eima said...

Icha punya fav ni....asal pi psr mlm die nk ..nampat petronas pun nak...adoi la....tp klu yg lawa dan kreatif cam ni aku pun gigih beli

Nurzakiah Hanum said...

wow

miss eimanhikmah said...

yg jumpa kt shell sibuk nak beli.apatah lagi yg cmni...yummm yummmm

nini said...

Lawa aihhh......geram je tgk.,,,,

amira faqihah said...

WOW kreatifnyaa,first time tgok ni

Diana Rashid said...

kat sini dah ada ke belum?/ni nampak kat anak2 akak memang nak la..heheh

dalila said...

kiutttt sgtt..kreatifnyee..klu akak syg nk mkn..hihi