Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Sunday, 4 October 2015

MyWeddingJournal #1: Mekap & Baju Sanding

Salam.


Haa...banyak-banyak benda dalam persiapan kahwin, aku rasa moment memilih baju pengatin adalah moment yang sangat sweet. Aku tak tau kenapa, rasa macam lagi datang aura dia bila sama-sama ke butik pengantin. Sebab selalu aku tengok dalam drama je kan, skang bila dapat alami sendiri benda tu, rasa macam...hahahaha aku tengah buat persiapan kahwin kot!...and I'm so touched by this :) (ntah bila masa aku layan drama pun tak tau lah :p)

Aku pilih butik Elfieda Bridal ni, sebab aku suka style make up dia. Make up dia natural, dan tak over pada bahagian kening. Kalau nak tengok hasil mekap dia, boleh tengok kat FB : Elfieda Bridal (klik)

Lokasi Elfieda Bridal ni dalam shopping mall Skudai Parade, Johor (level 3). Memandangkan kitorang ni gerak naik bas, so amat mudah lah perjalanan sebab mall tu memang tepi jalan besar je. Sampai time lunch. Dah lapar gila, tapi tak boleh makan sebab hati tak tenang selagi belum setel booking baju sanding. Haha~


Sampai-sampai, staff Elfieda Bridal sangatlahhh mesra dan welcoming kitorang. Deal pun senang. Memandangkan koleksi baju-bajunya disusun mengikut warna, plus kitorang sendiri dah tetapkan nak warna apa, jadi memang senang nak pilih. Paling penting, aku tak suka banyak manik. Haha!



Paling tak sangka, aku selak-selak baju ikut warna yang dah dipilih, tak sampai 2 saat terus aku berkenan kat satu baju ni. Terus try dan terus..."Okay kak! Saya booking yang ni!" Hahaha~ cepat gila dah jumpa baju yang okay. Seronoknyeeee~

Selama ni aku fikir, alahhh lecehnya nak kena survey banyak-banyak bridal. Sekalinya, baru pergi satu bridal terus TERBooking. Hahaha..lepas setel semuanya, terus masing-masing macam berterbangan di ruang udara, terawang-awang dan terapung-apung gitu sebab lega gila dah booking mekap dan baju sanding. Haha~

Itulah saje cerita misi kahwin pertama seekor Lynndamya~ Hahah Bye, thanx sudi singgah sini :D



P/s: maaflah kalau entry aku lepas ni banyak pasal kahwin je ea...first timer kan, memang excited sikit, kah3 ;p

7 comments:

Raz said...

wahh banyak jenis baju kahwin.. ok senangla macam tu..

p/s: don't worry.. teruskan menulis pasal wedding... :)

ct cheery said...

Bestnya ..aku pun mcm xsabaq ja nak sampai tahap tu.nak Cari Baju kawen gakkkk !!! Nampak mcm desperate sngat ke aku?? Hahaha

sedutzone said...

lepak dan follow sini...

anajingga said...

rambang mata kan Lynn, semoga dipermudahkan semuanya nanti , amin.

Aisya Ahamad said...

Sy hari tu pergi butik rambang mata kot! Haha. Semua cantik. Itu cantik, ini cantik. Hehe.

eima said...

wahhh cam kami dulu tak byk pilihan ... pakai je la ape yanga de .... hehehe

tak sabar ni nk tgu lynn nye majlis

Mommy Cici said...

wahh banyaknya choice. tarikhnya bila babe <3