Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Monday, 19 October 2015

MURAH! Cetak & Design Sendiri Baju, Mug, Bantal dan Seramik @ PRINTCIOUS

Salam.
Ya! Ini adalah sesuatu yang menarik dan best di mana anda boleh letak sendiri design yang anda dah buat pada Mug, T-shirt, bantal dan juga pada seramik! Macam mana nak buat??


Senang je, mula-mula anda kena lah pergi ke website Printcious(klik) dan daftar sebagai New Member. Haa, lepas tu sila klik button 'Create' dan anda akan nampak paparan seperti di atas. Ada T-shirt, mug, bantal square dan juga tile seramik. Pilih je mana satu yang anda nak, dan jangan risau...sebab untuk setiap item, ada banyak gila pilihan warna untuk dipilih macam kat bawah ni :


Bila aku klik warna hijau, automatik warna baju tu bertukar jadi warna hijau. Lepas tu kalau nak edit / masukkan design sendiri, klik je button 'Customise It' tu dan boleh start edit di ruangan yang akan terpapar macam ni :


Okay, cerita sikit pasal website Printcious ni...

Web mereka sangat user-friendly di mana penyusunan maklumat melalui button-button untuk di klik tu adalah jelas. Takdelah pengguna tercari-cari mana lah button nak buat design ni, manalah button nak tengok shopping cart ni. Semuanya jelas dan disusun dengan baik.

Tadi aku try edit-edit buat design kat mug dan bantal pun best. Senang je nak buat sebab guideline semua dah siap dah supaya kita boleh adjust dan make sure design tak terpotong masa dah siap print nanti.

Paling penting, segala-galanya laju! So, kalau internet slow ke, masih boleh bukak website ni sebab dia 'ringan'. Very nice dan kalau tak percaya, boleh lah try klik-klik sendiri kat Printcious ni~

Printcious ada produk lain tak??

Hahaha~ Of course lahh ada! Sangat menarik okay, tengok ni:


Macam yang aku cakap tadi, web Printcious ni sangat mudah. Siap ada Interests Side Bar lagi kat kiri tu, memudahkan kita pilih nak baju yang kategori macam mana. Nak humor? Nak tema cinta untuk bagi kat husband? Atau tema Quotes? Semua pun ada!! :D

Paling best T-shirt yg tulis "I make cute kids" tu..memang sesuai untuk suami-suami yang bajet hensem. Hahaha..nak produk lain? Ada!! Jom tengok lagi :D

Ceramic Tiles
Cushion Pillow

Mug

Haa, menarik kan?? Sebenarnya ada banyak lagi design yang comel dan cool, sangat-sangat banyak sampai rasa rambang mata nak pilih mana satu. Hahaha, so kalau korang memang tengah mencari idea untuk hadiah nak bagi kat sesape, or saja-saja nak tengok cuci mata, boleh lah terjah website Printcious ni :)

Hadiah yang bermakna tak semestinya kena yang mahal-mahal, sebab hadiah tu lebih bermakna sekiranya dibuat sendiri oleh orang yang memberi, kan? So, jadikan setiap hadiah yang anda beri itu lebih bermakna dengan melalui hasil kerja anda sendiri, bak kata orang kita, hadiah dari hati gitu. Tapi bak kata mereka, 

Printcious.com - Precious Gift From Your Heart


Comel pulak mug ni. Haha okay tu saja, terima kasih sudi singgah sini. Dan jangan lupa singgah Printcious ya! (n_n)

P/s: tak reti design sendiri takpe, beli je yang dah siap design sebab semuanya comel-comel belaka! Hihi :D

2 comments:

ct cheery said...

Comel lah...okey Nam terjah jab.tq

Siti Rohaida Yusof said...

best la boleh design sendiri...singgah jenjalan..salam kenal blogger jbrian