Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Thursday, 15 May 2014

Kisah Tauhu Besi Yang Comel



Salam, aku tak ingat bila aku buat doodle ni, tapi tadi aku baru teringat tentang doodle ni. Apa yang aku fikir masa aku buat tu, ialah sekeping tauhu yang comel. Tapi, sifat tauhu kan lembut, jadi kalau jatuh terus rosak encik tauhu tersebut. Jadi, aku fikir, aku nak lukis tahu yang pakai baju. Baju besi !

Proses lakaran awal

Aku buat 3 bijik tauhu, dan aku namakan mereka sebagai...

Steel Tofu !! \(n_n)/


Apa jadahnya Steel Tofu ni?
Itulah yang aku nak kongsikan sekarang ni :)

Ini adalah siri pertama yang aku buat untuk kartun Steel Tofu ni, yang bertajuk :


Sedikit penerangan, tauhu yang berbaju besi ni, walaupun selamat bila terjatuh, bila dipijak, bila dilanggar, tetapi tetap lah jugak helpless...sebab diorang mana ada tangan~ Dan simbol air kat tepi kanan dahi diorang tu bukan sekadar letak je kat situ, ia menunjukkan 'kerisauan' (gulp!) si tauhu comel ini. Sebab...


Bila terlambung-lambung, tak tau sampai bila nak berhenti sebab takde tangan...


Bila kawan nak terjatuh, dapat tengok je lah...yang nak terjatuh tu pulak, sila pasrah je lah..



Lepas tu, lagi parah bila tengah berendam dalam pool...


Innalillah...hahaha...just for fun okay.. Hihi...so korang boleh memahami tak konsep kartun Steel Tofu aku ni? Terima kasih pada yang memahami, pada yang tak faham, memang korang bukan jenis yang suka kartun or baca komik agaknya...hehe

Owh btw, ada 3 watak tauhu yang aku buat, dibezakan mengikut color...dua jantan, satu betina (pink)..


Cuma nama je belum ada idea lagi...any idea?


4 comments:

Cik Anita said...

Tauhu ko ni buat aku tersnegih sorang di kala sedang stress ini!! Tapi sangat cute okeyyy. HAHA

Yang tauhu pink tu, apa kata rambut dia panjang sikit~ mungkin yang kiut tu super duper cute, muahahaha

kau memang kreatif habis!

reenapple said...

Kau bagi nama Tata, Titi, Tutu, Hehehe.

Comel! :D
Hilang stress aku baca ini. :D

Tinta Lana said...

Salam.

Ko ni lynn, kesian tofu2 ni, jatuh la, tenggelam la, kesian kesian..hahaha, mmg helpless sgt,hohohoh

Nama? hurmm..

Bubu, Dudu, Juju. Bubu n Dudu utk jntn, Juju utk betina,hahaha

Eh, out of topic skit..yg betina tu tak trasa betina nya. Bila ko sebut ada jantina, baru aku mcm.. "ooo". Aku fhm ko cuba bezakan mlalui wrna, tpi tak cukup..sbb raut muka suma sama. Ce ko ubah style rmbtnya,pandai2 kan ak ni,hahaha

eima said...

mmg ptt la tak baca sbb aku sebuk jg anak sakit time ni .. terbaik la dik