Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Sunday, 25 May 2014

Ulasan tentang ABPBH 2013 Magis Alam



Well~well~~Anugerah Bintang Popular 2013 dengan tema gempak 'Magis Alam'. 

- first time buat di Putrajaya, seat banyak kosong, maybe sebab perubahan tempat, so ramai tak dapat pergi

- artis yang tercalon dalam mana-mana kategori kena duduk sebaris dengan calon-calon artis dalam kategori yang sama, menyebabkan certain artis nampak seperti lonely gitu~tak dapat duduk dengan bestfriend..isk3 siann...

- tema Magis Alam dari segi hiasan dalaman / decoration terserlah pada bahagian backdrop Hall of Fame semata, tetapi tidak kelihatan langsung tema itu pada stage. Maybe bajet tak cukup...

Decoration backdrop Hall of Fame

- Tema Magis alam boleh nampak lah pada certain artis, tapi tak berapa ketara..

Certain artis lelaki yang tabah pakai baju ada motif bunga-bunga

- Seperti biasa, pakaian artis yang paling mengikut tema adalah Didie Gaga / Didie Alias



- Pakaian paling seksa adalah pakaian Zila Bakarin dan Nabila Huda

- Felixia Yeap paling cantik dan manis malam tu aku rasa..


- Pembukaan daripada Mawi dan Ac Mizal yang ditujukan khas untuk MH370 agak menyentuh perasaan

- Performance lagu Zainal Abidin yang besttt sangat sebab lagu tu sedap dan kena dengan tema...lepas tu part nyanyi lagu 'percayalah' untu mengenang artis-artis lama yang meninggal dunia pada tahun ini, performance by Liza Hanim aku paling-paling suka sebab suara dia gila sedap. Sama jugak dengan Nora. Hebat lah, artis lama memang rare dan legend..

- Persembahan oleh Tegar, lagu Untukmu Ibu (Exist) dia nyanyi memang sedap, tapi lenggok style dia nyanyi tu masih ada..hehe kelakar lak dengar..apapun, gila konfident budak tu atas stage..kagum~

- Majlis ditutup dengan persembahan lagu Earth Song (Micheal Jackson) yang memang lagu fevret aku. Nasib penyanyi yang terpilih tu memang sedap kalau bawak lagu Inggeris, so takdelah sumbang-sumbang. Hehe

- Pengacara pula okay lah, nasib baik ada Amu Mastura dan Ajak Shiro. Meriah dan kelakar menjadi jugak lah..not bad

- Bintang Paling Popular boleh Aaron Aziz lak yang menang.. aishhh~ takpe lah tahun lepas tahun kau kot~ hehehe tahniah lah~


Okay tu je, bye...overall ABP kali ni tak best~


2 comments:

Mysara Ab Rahman said...

Rasa mcm abp kali ni kurg meriah..tp ok la

Cik Umie Artoqiemie said...

semalam mmg nampak krikk krikk.. macam kureng bajet gitu...
tapi apapun tahniah aaron! menang kete woo..