Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Sunday, 2 October 2011

Tutorial : Edit gambar anda jadi vintage

okay, mula-mula korang amek pic ni dulu ok...

 dah amek? ok, skang bukak Adobe Photoshop...pilih lah mana2 pic untuk korang 'vintage'kan jap lagi... lepas tu tarik je bawak masuk dalam photoshop...untuk editing kali ni, aku guna pic Elfira Loy, kenapa? sebab muka dia sesuai untuk diklasikkan...dan lagi satu sebab dia cantik..hehe..ok jom2 kite belajar...

Tadaaa~~ dapat tak macam ni :

tapi maaflah pic ni blur sket, resolution rendah lah..

ni contoh lain...dan lagi satu, background yg aku bagi korang amek td tu korang leh jugak guna background lain yg sesuai untuk tema vintage ni...dan aku dgn baik hatinya, bagi korang beberapa image background kat sini...so, korang try lah edit guna background2 ni ok, hasilnye mesti lain-lain..hehe...jadi selamat mencuba !

okay, selamat mencuba...ni first time aku buat tutorial...jadi, aku xtau kalau korang faham ke tak tutorial aku ni, harap korang leh komen, supaya next time...tutorial aku akan lebih mudah difahami...TQ readers.. :)

7 comments:

SHAFIQ HASHIM said...

Wow, Nice Tutorial..
TQ Share..

owner : Lynn said...

Shafiq Hashim : Thank Q... :) try okay..hehe

sha my heart said...

cantik.

masalahnya adobe dah expired plak.

Lynn Damya said...

sha : hehe, xpe2 install baru ok :D

GreenSejukhati said...

alaaa , tak nak ajar kew camna edit gambar , clearkan segala lurah2 yg ade kat muka ? gambar tu nak hilangkn parut2 jrawat yg ade kat muka nie haa , nmpak licin jew , hihi..edit gambar camtu pkai adobe kew ?

Lynn Damya said...

Green : hahaha, kalau awk nk boleh je, nt sy update entry utk tutorial tu ye :D

Akar Kayu Kuning said...

tutornya udah sip./ tp ane susah kali ya praktek nya,. hedeech . . .