Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Tuesday, 25 October 2011

Akhirnya, ia tetap salah insan yang bergelar WANITA

Assalamualaikum readers :), Lihat tajuk entry?
Apa agaknya salah wanita?
Aku bagi lima situasi di bawah. Sila kosongkan minda dan baca
dengan tenang :
1. Lelaki usik-usik perempuan dengan kata-kata lucah
Kalau benda ini jadi kat anda, anda marah? Panas hati kan? Selalu yang aku
lihat dan dengar, bila perempuan dikacau macam ni, mereka akan marah dan
merungut. Lagi-lagi bila orang yang kacau kita itu adalah lelaki-lelaki yang baru
nak hidup (budak sekolah), geng-geng mat rempit atau pon kaki-kaki lepak di
tepi-tepi jalan tu. Rasa macam nak tampar je mulut sekor-sekor kan? Aku tak
tengok siapa yang mengacau, tapi aku TENGOK SIAPA YANG DIKACAU.
Aku selalu perhatikan, mangsa adalah perempuan yang free hair, dress up
seksi-seksi, package ketat + mampat + padat + nak terkoyak pon ada,
jalan depan lelaki berlenggok-lenggok cam cacing kepanasan. Itu adalah
type of woman / biatch maybe yang lelaki suka kacau. Dan selalunya yang
aku tengok, perempuan type macam tu lah yang selalu marah-marah bila kena
ushar cakap lelaki tu gatal lah, miang lah, tak sedar diri lah. Ko balik tengok
cermin, kau tu yang silap pakai baju adik oiii.... (-_-') hishh !

2. Lelaki berani cuit atau pegang-pegang perempuan
Ada perempuan yang marah bila ada lelaki cuit-cuit dia, tapi bila aku tengok balik
perempuan tu, hmm padanlah..Jenis yang tak kisah. Dress up pun macam gaya seksi
kat atas tadi tu hah. Manalah lelaki tak suka nak cuit-cuit. Comel sangat kot... (-_-')

3. Lelaki yang merogol perempuan
Semua akan cakap ini semua salah lelaki kan? Tapi cuba kita tengok siapa yang
menaikkan nafsu mereka ni? Takkan pondan lak kan ye tak? (euwww~~)
Dah tentu-tentulah insan yang bergelar wanita. Pakai seksi-seksi kat public,
tergedik sana tergedik sini, aku yang malu tengok kaum sejenis aku macam
tu. Tak malu ke? Bila kena rogol tau nak menangis, tau nak salahkan orang.
Kau yang tak reti jaga diri sendiri. Tak payahlah nak cakap kau sayang diri
kau sebab cara pemakaian kita dah mencerminkan kita ini macam mana.
Sebab itu, Islam sediakan panduan untuk umatnya dalam cara-cara berhias
supaya tidak melampau. Semua untuk kebaikan kita dan untuk menghindarkan
diri daripada semua keburukan ini Insya Allah.

4. Lelaki rogol perempuan tua / kanak-kanak
What a taste kan? Tapi tau tak ini semuanya disebabkan perempuan-perempuan
yang daring sangat untuk dress up like a biatch dekat public. Tak yah nak buat-
buat terkejut pulak. Yelah, dah lelaki tak dapat rogol engkau, dia lepas lah kat
siapa-siapa yang dia dapat time tu. Termasuklah kat nenek tua atau pon budak
kecik. Tak kesian ke? Memanglah tak kesian, sesetengah perempuan macam
kau ni bukan nya peduli benda-benda macam ni. Apa yang kau nak ialah enjoy
macam tak ingat mati. Astagfirullah al'azim.

Ini adalah peringatan untuk aku juga, dan untuk pembaca-pembaca blog ini
terutamanya yang bergelar perempuan. Anda adalah perhiasan di dunia ini.
Pilih je, nak jadi perhiasan yang tak ternilai atau pun nak jadi perhiasan yang
boleh dibeli kat kedai runcit RM2 tu? Dan kepada kaum Adam pulak, tak
payah nak rasa bangga sangat bila baca entry ini. Asalnya memang ia salah
perempuan tapi engkau lelaki, bukannya guna atau ambil kesempatan terhadap
kelemahan kami sebagai perempuan. Bimbing kami ! Lindungi kami !
Bukan tau nak merosakkan je !! Faham??!

No comments: