Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Sunday, 9 October 2011

(NEW !) Tips Memang Berkesan Supaya Blogger Singgah Blog Korang

Okay, caranya simple saja. Fokus !

1. Pergi ke blog orang lain atau check je kat dashboard korang.
2. Dah masuk blog diorang, baca latest entry dan komen.
3. Kalau seronok, bacalah entry-entry lain juga dan komen kalau rajin.
4. Pergi ke shOutbox blog orang itu dan shOut something yang lain dpd yang lain.
Contoh macam ini :

"Blog awak cantik lah, cuba awak tengok blog saya pulak..
cantik tak? :)"

atau pun......

"Wahhh...suka betul baca blog awak, saya akan datang sini lagi.
Jom singgah blog saya pulak ! :D"

haa...macam itulah. Bukannya anda harus jadi plastik, tapi kata-kata pujian macam ini
adalah penting untuk anda menarik blogger datang ke blog anda
bila anda tinggalkan note macam tu kat shoutbox orang itu. 
Tak kisah lah orang itu sekadar jenguk tapi tak follow sebab
followers itu bukan kayu ukur sesebuah blog itu popular ke tidak.
Cuba try, korang mesti rasa seronok jugak sebab di samping itu, 
dapat memesrakan diri dengan blogger-blogger lain.
okay itu saja, selamat mencuba dan berblogging semua.
(n_n)

No comments: