Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Monday, 21 April 2014

Genap sebulan minum EPHYRA :D



Salam. Hoyeah~hoyeah akhirnya genap sebulan dah aku minum
Ephyra bersama mak aku. Kira dah dua kotak Ephyra lah aku
beli, satu untuk aku, satu lagi untuk mak aku. Tak sangka aku
berjaya mendisiplinkan diri dengan meminumnya setiap hari 1x.
(hey haruslah disiplin, mahal kot)

Perubahan yang sangat-sangat ketara yang berlaku kepada aku
adalah tumit kaki aku dah cunnnnn dan tak pecah-pecah mahupun
kering lagi. Aku jenis yang pergi kerja or mana-mana pakai
selipar je, dan agak kekurangan masa nak sapu losyen setiap
masa, so memang tumit kaki aku kering.

1. Tumit & kulit tapak kaki jadi licin dan lembut

Owh maaflah letak pic kaki di sini, rasa macam tak sopankan,
tapi okaylah dari letak pic kaki sendiri, segan pula rasanya :p

Masa musim panas terik hari tu, yang beberapa minggu tak hujan tu, kaki aku sangat kering sampai aku terpaksa beli krim Aiken untuk pulihkan semula tumit kaki aku ni. Tapi, tak berkesan pun
sampai dah habis aku guna krim tu, tak efektif sungguh~ Masalah
tumit kaki pecah ni lah antara satu sebab aku nak beli Ephyra.

MEMANG BERKESAN ! Tumit kaki aku sekarang memang
licin dan takde kulit-kulit keras macam kulit buaya tu lagi.
Takde lagi pecah-pecah dan kasar-kasar. Dan aku still boleh
pergi ke mana-mana hanya dengan berselipar dan tanpa perlu
menyapu losyen. Hihihi

2. Kesan mata panda dah berkurangan !

Owh kesian kalau mata panda jadi begitu~

Haa aku ni kurang percaya dengan krim-krim kecantikan yang
mahal, terutamanya krim untuk hilangkan kesan lingkaran bawah
mata. Aku tak tahu kenapa, rasa macam ish betul ke boleh
hilang~~~iyeee keee~~~~

Dan, aku tak sangka pulak lepas minum Ephyra ni, sikit demi
sikit mata panda aku ni macam berkurangan dah. Aku macam
yeayyy~ happynye ! Sebab aku memang selalu ada mata panda
tak kiralah dalam keadaan ceria mahupun penat, tapi kalau penat
apatah lagi kan. Haha..so Ephyra memang mengurangkan kesan
bawah mata aku :D

3. Muka jadi cerah sedikit???

Owh takdelah secerah ini, ini pigmen kulit beliau memang dah
cerah sentiasa sejak lahir ni...hehe

Hasil daripada testimoni pengguna-pengguna Ephyra, memang
Ephyra mencerahkan kulit dan melembapkan kulit muka. Masa
aku baru minum Ephyra dalam 2 minggu, aku just rasa kulit
muka aku lembap berseri gitu je, tapi xcerah lagi. Tak tahulah
sebab kulit aku ala-ala cerah je aku tengok. Haha..

Tapi pagi tadi, (iaitu genap sebulan minum Ephyra), aku tengok
cermin, hmmm...tanda lahir aku kat atas kening kiri ni makin
jelas terserlah kelihatan pulak. Before ni memang ada, tapi dah
tak jelas sangat sebab muka aku dah jadi gelap sikit daripada
warna asal. So, adakah ini bermaksud sekarang kulit muka aku
dah cerah sedikit sampai tanda lahir aku makin jelas kelihatan?

4. Tak sakit kaki lagi :D

Gagah perkasa nanny ini~~hihi

Okay ini mak aku punya komen. Dia asyik cakap kat aku,
Alhamdulillah syukur sangat lepas minum Ephyra, lutut dah tak
sakit-sakit lagi. Dah boleh jalan-jalan dan tak rasa penat sangat.
Kalau dulu mak aku memang jalan-jalan je mesti nak duduk,
penat dan sakit lutut. Alhamdulillah, sekarang dah kurang rasa
tu, dan mak aku siap boleh diri lama lagi. Masa bila mak aku
perlu berdiri lama? Hahaha masa mak aku kena teman aku
window shopping ! Hihi, boyfriend jauh, haruslah mak kena teman
kann~ :p

Dulu aku bagi mak aku minum Anlene, tapi sekarang tak perlu
lagi sebab dengan Ephyra, sakit belakang or sakit-sakit sendi
dia pun macam dah berkurangan.


************************************************

Dan aku memang happy dengan perubahan-perubahan positif
ni. Aku bersyukur sebab dapat bagi kat mak aku produk kesihatan
yang bagus, halal dan tidak membahayakan.



Harga jualan Ephyra ni : RM 197 (free postage)
Kalau beli dua kotak : RM 380 (pun free postage jugak)

Nak try Ephyra tapi mahal sangat?? Jangan risau, aku boleh
jual murah saaaaangat kat korang...jom tengok promosi aku kat
Sini :D



2 comments:

Rose Azadir said...

Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

eima said...

nk tgk muka lynnn ....... mana aci ltk muka orgb lain .. hihih