Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Sunday, 6 April 2014

Lupakan Selfie....JOM SLEEVEFACE !!


Kalau ditanya mana lagi kreatif antara Selfie dengan
Sleeveface, tentulah jawapannya adalah Sleeveface!
Trend Sleeveface ni nampaknya bila aku google,
dah popular kat negara Barat, tapi kat Malaysia,
belum sampai lagi kot?

Konsep Sleeveface masih sama dengan selfie, iaitu dengan
mengambil gambar sendiri, tetapi dengan menggabungkan
gambar sendiri dengan gambar daripada mana-mana majalah,
poster, atau apa-apa saja sehingga hasil fotografi tu
nampak seperti 'hidup'. Jom tengok contoh SleeveFace untuk
menambahkan pemahaman kita, hehehe








....










[100113+sleeve+face.jpg]





Haha, okay dah faham apa itu Sleeveface kan? Aku rasa
kreatif sikit Sleeveface ni daripada selfie. Mostly gambar-
gambar kat atas ni Sleeveface menggunakan gambar-gambar
pada sarung piring hitam. Tu yang nampak kena je tu dengan
situasi yang dibuat. 

Okay, jom try Sleeveface pulak (n_n)
Pada sesiapa yang pemalu tu, boleh lah ber-sleeveface pula,
sebab tak nampak muka sebenar..haha sekian, tu saje :D



6 comments:

nurdani said...

sangat menarik! rasa macam nak tiru je. hehe

Fyfy Liew said...

<--suka sleeveface dengan cover buku tapi tak pernah upload mana mana pun haha. Dan baru tahu rupanya benda tu dipanggil sleeveface hahaha

eima said...

wooohooo selfie pun aku tak buat .. leh kot buat sleeveface kot ... tp malas nk menampal gambo klu app yg kite guna tak canggih ..hihi

Cik Anita said...

Halaaa...

Ini susah nak buat! Sebab tu kat Malaysia tak gelamor.

Jum selfie! Ringkas dan menarik. KAKAKA

ahkak gojes said...

Sleeveface erk....baru jumpa menda ni...

ezyra daniel said...

tapi kat malaysia nie susah nak cari sarung piring hitam tu..hehe