Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Friday, 4 April 2014

Tak kenal, maka tak cinta... :)


Cute little angel children photography wallpaper 8 Wallpapers

Hari tu, masa tengah niaga kat pasar malam, jiran niaga
aku datang beli ice blended kat gerai aku. Dia masa tu
tengah pregnant anak ke-4. Anak-anak dia yang lagi 3 orang
tu memang ikut pergi pasar malam. Kecik-kecik lagi semuanya.
Jadi, masa dia beli tu, anak kedua dia yang perempuan tu
ikut sekali. Nama dia Husna.


(Husna sangat sayang dengan adik kecik dia yang bawah dia

tu. Aku acah dia, aku nak ambil adik dia, dia seboleh-boleh
tak bagi, sampai nak nangis. Hahaha...)

So, masa mak dia yang tengah pregnant tu beli air, aku tanye
lah budak ketot si Husna ni...

"Husna, akak nak ambil adik yang ni boleh tak?"
sambil aku tunjuk kepada perut ibu dia tu.

"Yang dalam perut ni ea?" 

"Haa..yang dalam perut ni lah. Boleh?" balas aku.

Dengan confident dia jawab,

"Ha kalau yang dalam perut boleh ambil"

Hahaha, terus kitorang gelak. Mak dia siap 'amboiii'
kat Husna. Hahaha...bila aku tanya dia kenapa, dia diam
je. Aku rasa sebab dia belum kenal lagi adiknya yang dalam
perut tu. Hehe.. :p

Okay tu je, motif dialog aku nak kena warna pink?

(n_n)


4 comments:

e said...

tak knl maka tak cinta . logik sebenarnye bende ni.

reenapple said...

setuju dengan e. Tak kenal maka tak cinta. Macam comel je buda Husna tu bila cakap gitu.

eima said...

betui mmg logik ...
die tak kenai lagi so rs syg pun tak de kan ..

tp fahim die tak ade adek dulu ... so yg dlm perut si icha la ...kemain die jg ...asek ketuk perut aku suruh ade keluar cepat ....klu dah ade 2-3 mungkin fahim pun cam tu kot ..hahhah

diana said...

bila keluar adik tu nanti tahu la dia apa rasa orang nak ambik adik dia..heheheh..