Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Wednesday, 9 April 2014

about my work....


Seriously
aku tak tahu apesal sekarang ni...
aku rasa nak marah bila boss bagi aku kerja...
aku rasa macam dibuli..
rasa macam di-ambil kesempatan...
padahal memang kerja tu tugas aku pun...
tell me, did I lost my passion in designing???
or maybe ianya macam satu perasaan trauma or whatever...
fobia? Ada ke nama fobia bagi perasaan yang macam aku ni?


....


Entahlah, aku tak tahu...
yang penting aku akan rasa aku digunakan bila
aku diberi tugas...


...


again I ask myself, 
did I lost my passion in designing...?
Apa yang aku sedar sekarang ni,
aku tak suka buat sesuatu yang orang suka....
aku just suka nak buat apa yang aku suka dan menarik
sesiapa yang betul-betul suka dengan apa yang aku buat je...
I'm not designer yang buat design untuk puaskan hati orang...


Hahaha....




Just now, boss suruh aku buat logo korporat untuk badan
 permodalan ape entah ni...aku belum baca lagi...btw aku
rasa nak campak je semua kertas ni, biar bersepah, letak
kaki atas meja, sandar kat kerusi sambil menjahit...
sambil minum air Nescafe...hahahahaaha kejam sungguh !

(tapi setakat ni benda ni hanya mampu dibuat dengan kata-
kata dan dalam imaginasi je lah~ ngehehe)

3 comments:

missShila Nget said...

mungkin dah tiba masa untk kerja sendiri kot..?

hehe..

nuyui a.k.a miss YUI said...

luah kan..luahkan melalui penulisan =)

eima said...

hmm klu cam tu kena buka campony designer sendrik la ... boleh buat dan terima job yg lynn suka kot .. freelancer ke ...