Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Wednesday, 8 October 2014

Doodle Perempuan Comel Berselfie


Salam (n_n)
Okay, asalnya nak publish doodle ni sempena hari raya puasa hari tu, tapi terlupa. So, publish je lah sekarang ek? Hahaha, nah!

Doodle Awek Muslimah Berselfie-selfie
Haaa gitu je lah ghopenye. Plain habis aku buat, shadow pun nampak tak nampak je haha. Semua perempuan kat atas tu ada karakter masing-masing tau :

1. Pempuan tudung pink yg pegang kamera : Ni biasanya gadis impian jejaka-jejaka gitu~ sangat cantik, ayu dan manis. Ladies~ orang kata~~

2. Perempuan tudung hitam : Jenis yang macam kasar sikit, macam lelaki, tak suka mekap biasanya. Perempuan yang agak kepoh sikit. Hahah

3. Perempuan tudung hijau : Haa tu tudung labuh tau, tapi tak nampak...itu jenis perempuan yang baik budi pekertinya. Islamik sedikit~ :)

4. Perempuan tudung ungu : Jenis yang cun jugak, tapi lebih kepada comel-comel dan sweet gitu.

5. Perempuan tudung kuning : Ini jenis yang berani, biasa perempuan yang pakai dress warna terang-terang dan bold camtu berani dan yakin orangnya! Sentiasa ceria dan suka memeriahkan suasana. Agak lantang bersuara gitu~


Okay, jadi itulah dia doodle selfie dan sedikit penerangan mengenai jenis-jenis perempuan yang aku terjemahkan dalam bentuk lukisan camtu. Bajet betul je pentafsiran aku tu kan~ hahaha okay, nak guna, guna lah ye :)

Terima kasih sudi singgah sini (n_n). Bye~

P/s : cara aku buat doodle, sketch atas kertas, scan, trace di AI dan color di Psd...sungguh manual kan~ haha


4 comments:

Aisya A. said...

manual pun cantik gak.. siap dgn penerangan lg. hihi

Wanyob said...

Apasal aku rasa perempuan hijau tu cam takda badan ?

eima said...

comey .... siap ade description ... ko yg mana satu dlm tu dik .. hahahha

Sarah Mohd Saleh said...

kau lukis er? gile kreatipp deyhhh