Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Friday, 10 October 2014

Harga Sebenar Untuk Secebis Design ?


Salam..(n_n)
Hari ni, meh kita tengok benda gila...


Gila tak gila harga dia?
Makin besar saiz design, makin tinggi nilainya. Tu belum campur tahap kesenian dan tahap keaslian sesuatu artwork tersebut. Tengok balik artwork tersebut, berapa agaknya orang yang upah kita nak bayar kat kita ya kalau kita buat camtu? Rm 50 je kot? Yelah, sebab menurut orang yang upah selalu cakap, takkan buat artwork tak sampai satu jam, tapi nak cas beratus?? Ya Allah, syukur lah sebab Rm 50 tu duit juga (kata mereka-mereka yang bekerja di luar bidang seni) Nak nak kalau orang yang upah kita tu ada sebarang pertalian dengan kita, diperli-perlinya kita suruh kasi free ~~ nak buek camno aihh~ 


P/s : memang betul lecturer aku kata, we are a class of our own, hanya kami-kami je yang faham ;) Forever alone gitu~ hahaha...Errr...tapi, memang gila ekk harga dia?? hahaha


2 comments:

Diana Rashid said...

mahaljugak kan??..yang tak tahu memang tak tau nilai nya..

ct N honey said...

mmg mahal betul harganya.tapi klu nak harga murah,klu boleh free tu mmg biasa pada orang kita....kita sebagai orang seni dan kreatif ni kena byk2 bersabar...