Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Friday, 31 October 2014

Jika Rasa Rindu Pada Yang Jauh...


Rindu?


"Ya...aku rindu kau. Tapi kau jauh....tiada di sisiku tika ini"

Seketika kemudian, aku bersandar di tembok atas bangunan, sambil melemparkan pandangan jauh memandang pemandangan kota raya yang sentiasa sibuk. Dan di saat mataku tertumpu melihat pada awan yang menenangkan, aku..seperti baru sedar akan sesuatu!

"Tidak....

sebenarnya kita tidak jauh....ya!


Cuba kau pandang langit, ya....tahukah kau langit yang kau pandang dari sana itu juga adalah langit yang sedang aku pandang dari sini?

Cuba pula lihat bulan. Bulan yang sedang kau renung dari sana juga adalah bulan yang sama yang sedang aku renung dari sini...!

Wahh !!


Indahnya! Dalam kejauhan kita ini, kita masih dapat berkongsi sesuatu bersama-sama. Gembiranya!

Itu tandanya, kita tidak jauh pun sebenarnya..

Ya!"


P/s : Aku sedar tentang ini masa aku renung bulan pada suatu malam hari tu...ya, mungkin benda ni berguna untuk pasangan yang long-distance relationship macam aku ni? Hehe..awak, kita tak jauh lah sebenarnya! Sebab kita masih dpt berkongsi sesuatu yang nyata, seperti bulan, bintang dan awan (n_n)


2 comments:

farra fajima said...

Dulu dah lalui LDR
Sekarang nak cuba short disance punya bercinta
Kot mau betul-betul lekat.
Hihi

Good luck lynn!
Kalau kawen, jgn lupa jemput aku tau.

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah sweet gitu.. tp btol..sbnrnya tak jauh..