Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Thursday, 19 January 2012

Sindiran Sepedas Spicy Chicken McDeluxe !


Assalamualaikum and hi readers. Okay, tengok falsafah di bawah ni :

Hanya Buku Akademik Saja
Yang Dapat Bagi Ilmu








Setuju??










Aku tak setuju !











Untuk jadi pandai, jadi genius....


YA !

Memang korang kena melantak dan 'khawin' je terus dengan
buku-buku akademik tu.




TAPI...



Untuk jadi manusia berguna yang mampu untuk
survive kat dunia yang penuh duniawi ni,





Korang akan MATI kalau hanya baca
buku akademik jer !










Yelah, aku bagi contoh simple :


Orang yang hanya melantak buku-buku akademik je, 
akan jadi pandai,  result gempak, disayangi~



Tapi, silapnya dia hanya baca buku akademik jer !




Esok-esok kena tipu, melayang duit beriban..



Apsal??




Err....bodoh sangat, percaya je kat semua orang kat sekeliling dia
tak leh nak spot mana baik, mana yang setan....kan dah kena tipu
huuuu~siannnn~~(u_u)




tak nak baca tips-tips dalam magazine,
at least kalau baca REMAJA, 
boleh jugak tau


TIPS-TIPS MENGENAL SI PISAU CUKUR
TIPS-TIPS MENANGANI RAKAN YANG KAKI POW





Kannnnnn......~ (u_u)





Sepanjang hidup, hanya baca buku akademik jer...





Tengok-tengok esok,

bukan dalam universiti lagi, 

tapi dah dalam Wad yang dekat Tanjung tuuu~~~








Kenapa?




Err... terlampau kuat study katanya. Anti-social,
tak reti dan berhibur sikit, akhirnya jadi gila (-_-') errkkkk....




at least kalau dia sudi-sudikan diri
untuk baca komik or novel, or magazine maybe...




Boleh release sikit tension tu kan??





So, kesimpulannya,jangan fikir orang yang hanya melantak buku-buku
akademik tu tahu bercinta, tahu macam mana nak bajet duit, tahu macam
mana nak menangani masalah stress, tahu macam mana nak ngurat awek,
tahu macam mana nak tuuuttttttt...tuttttttttt dan sebagainya sebabnya
mereka ni berfalsafah bahawa buku yang boleh memberi ilmu hanyalah
buku akademik semata-mata. So, sorry to say, mereka hanya pandai
dalam bidang mereka sahaja, bila masuk dalam the REAL WORLD,
tak mustahil kalau kena tiup je dah tumbang. Kannnn? (u_u)


Okay, itu je. Ada yang terasa? Bagus sebab memang entry ni untuk bagi
sedebik kat orang-orang yang pandang serong dan rasa dia bagus bila
dia baca buku akademik dengan baaaanyakknya dan kerek pulak tu !

Hello, course aku tak payah nak baca buku sangat lahh derr~
Hello kitty betul !



7 comments:

narumi sakura said...

Naru setuju sngt..banyak budak pandai yang klua U mesti x dpt keje sbb dorng ni tak pandai buat keje

ade sorng budk kls Naru skema susu gile..kalau kuis or test kwn seblh mntak tolong jngn kate x bagi siap tup jwapn macm pereksa SPM gile kntang.

(tau perbuatn meniru tu x elok tapi agk2 la kan..nak idup kat poli kne pndai..lec pon phm kot.kat lua nnti belum tntu ko bjaye ngn result bgus)

http://narumiaida.blogspot.com/

owner said...

narumi : hi dear thanx :) act first time dgr skema susu, haha :p hah tau xpe, diorang ni klw skema sgt pon susah gak, hello lect pon bg can ok kdg2 nk niru, hahah :p

EZAD AMIR said...

btol tu..spupu aq straight A..24jam hadap buku..
bile mak dia suruh pegi pejabat pos,tkial2 xtaw pape..
nk pegi bank pn kena teman..ekekeke

pstt:aku belajar dri pengalaman..ekekeke

owner said...

ezad : hahaha really? kesian, tgk lah..pandai2 pon still mcm xleh hidup berdikari kan :p sorry to say lah hehe..yup, me too, experienced is the best teacher, dude~ :D

narumi sakura said...

haha ayat skema susu tu blaja dari sayang Naru lol

cici tembikai said...

hahahhah . asek ngadap buku je pun tak leh . babe setuju tak kadang2 org yang terlalu pandai tu lah orang yang bengong -.- yang boleh hafal 1 buku teks tu lah tak reti kemahiran hidup -.-'' sbb terlalu bangga dengan ilmu buku text dia =)

btw this sem , ada 2 sbjct and both them i kena banyak baca -.-'' media law and marketing . adoiiii

owner said...

cici : haaaa setuju ! mmg yg hafal buku text ni jenis riak sendiri then bangang..itu je yg dia tau, hadoi..luar sekolah, luar U kne buli..naseblahh~~~ (u_u) haha