Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Thursday, 19 January 2012

Cara Aku Habiskan Voucher RM200

Assalamualaikum and hi readers. Semalam, aku pergi Kinokuniya dengan
niat untuk menghabiskan voucher RM 200 itu. (Thanx because menyediakan
bajet jugak untuk student membeli buku) 

Sebelum itu, aku nak bagitau yang aku ni dah part 5, next sem insyaAllah
akan tamatkan degree.Bermakna sekarang ni aku dah study dalam bidang
grafik hampir 4 tahun setengah + 3 tahun aku di diploma. Sepanjang masa
aku menjadi student tu, memang dah banyaaaaaaak gila duit PTPTN aku
laburkan kepada artbook-artbook daripada logo, ideas, advertising, brochure
design, buku2 the art of (movie), illustration, photography, IDE (terbeli), dan
banyak lagi buku ! Setiap satu tu bukan murah okay, harga buku kalau satu
tu tak cecah RM100, tak sah. Begitulah harga-harga artbook kat malaysia ni.
Sangat menghabiskan duit PTPTN, tapi it's okay, aku tak kisah sebab aku
dah nampak kat mana hasilnya. (sorry panjang sikit mukadimah)

So, untuk voucher kali ni, di kinokuniya, KLCC, aku berusaha sedaya-upaya
mencuba untuk membeli artbook,


Tapi...........



Sayangnya, aku rasa semua collection buku aku sebelum ni dah pun
mencukupi. Dan aku rasa macam tak tahu apa lagi nak beli. Serius !
Bukan berlagak ke apa tapi dah memang banyak jenis gila artbook aku
beli before dapat voucher ni kan~ dan one more thing ialah dapat voucher
ni selepas aku HABIS sem.


Jadi....



Inilah buku-buku untuk mengisi cuti sem kannnnnnnn ? (n_@) hahaha


For my sweetheart (beli untuk cukupkan korum)

Favourite ! Sangat banyak info dan rasa knowledgeable bila baca. Boleh
naikkan level kegeniusan korang..

Komik ni ada dua siri, tapi yg first (dalam gambar) dah hilang. So, kena beli
lagi untuk lengkapkan collection, walaupun dah pernah baca. :p

Aku dah lama nak beli komik ni, tapi aku selalu letak balik sebab dia mention
kat cover buku tu: Sesuai Untuk Kanak-kanak Lasak & Bijak
(tapi terbeli jugak kali ni atas hasutan kanak-kanak yang juga
lasak disebelahku iaitu My sweetheart) :p


Dan the most wanted is : 
Gembira gila dapat beli buku ni !!

Tapi...


Lagi excited melompat-lompat bila aku







akhirnya,







dapat membeli....



Emily The Strange
(Front)                                                 (Back)   

Thanx to 'kanak-kanak lasak' tadi tolong carikan komik ni
satu Kinokuniya tu sampai jumpa >(n_n)<



dan ini.........errr (-_-')
aku beli sebab notebook ni nampak comel......dan comel (-_-')


Okay, itulah cara aku menghabiskan voucher RM200 tu, habiskan dengan
membeli apa yang aku rasa sangat berguna untuk cuti sem kali ni ! Haha..

(actually sangat penat sebab RM200 tu bukan sikit, ia akan menjadi baaanyak
kalau kita tak tahu nak beli apa)

Owh ye, semalam kat KLCC aku rasa tertindas dan menyesal sebab tak
makan Mcd !!! (FRUSTRATED) sebab.....



Menu air aku untuk lunch = Harga McD
AIR JE TU TAU TAK ! Grrrrrrrr........
sabau je lahhh aku...hish so totally semalam aku lunch = RM11
McD pon lagi murah derrr....
Hish, tertindas betul ! 

One, more thing, semalam ada org belanja saya tengok movie~
Mission Impossible : Ghost Protocol
i'll give 10 STARS from 5 STARS !! Haha

Okay, itu je, terima kasih sudi baca (n_n)

Owh ye, before ada yang misjudge, aku nak terangkan sikit kat sini yang
komik ni bukan bahan hiburan semata-mata ye, komik adalah salah satu
kerjaya dan cabang dalam bidang seni. Apa kau fikir boleh sesuka hati je
buat komik? Harus ada caranya jugak tau :) So, bagi art student, komik ni
juga adalah bahan rujukan, di samping ia menjadi hiburan (that's our benefit)

















9 comments:

narumi sakura said...

hahaha terbaik la..Naru tak fikir lagi ape nk beli ngn bauncer RM200 tu..klu beli video anime kat popular bolh tak?

owner said...

narumi : haha, i kata boleh jeee..haha :p

Fana | Aqim said...

wow!boleh beli komik ea?kalau kat mph takleh beli magazine..huhu..hanya ilmiah sahaja dibenarkan..apatah lagi kalau game..huhu

owner said...

owh yeke, naseb x g MPH, haha klw x, i kena beli lg laaa artbook yg mmg dh melambak kt umah tu (-_-')

cik eka said...

amboi byk nye mjlh
haha

owner said...

eka : haha, kannn :p

cici tembikai said...

0,0 i belum guna lagi babe , sbb nak menunggu si lecturer bagitahu tajuk buku. every week ada je penambahan macam kena tambah duit sendiri je . my mom dah cakap dh kalau ada extra dia nak buku resepi yang tebal2 alam -.-'' amboiii mak

owner said...

cici : biasalah skang ni, student dianggap kaya-raya, senang2 je minx duit dpd kita..hukhuk (T_T) hahaha mak u dh tempah buku resepi? bagus lah, u leh tumpang sekaki nt, hihi :D

An Najwa said...

wahhh fully utilize voucher tu..haha..xguna lagi voucher tu sbb spend duit buku sem dpn..huhu