Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Wednesday, 18 January 2012

Diari Gadis Popcorn : (Preview) Popcorn Datang Dari Mana ?

Assalamualaikum and hi readers. Hah tahniah kepada diri aku sebab
telah merdeka pada hari ini. Tahniah juga kepada diri aku sebab aku
berjaya menghabiskan semester 5 yang sangat mencabar dan sangat
memenatkan ni. Serius woO kalau boleh tak nak flashback langsung
apa yang berlaku sepanjang sem ni sebab sangat macam nightmare ok.

So, balik tadi, aku terus bukak blog, tak sabar nak update dan Cici just
made my day, sebab aku bukak-bukak je dashboard tadi, melambak dia
komen, Thanx dear, terharu i. Haha (n_n)

Now, aku nak preview sikit asal-usul popcorn ni. Apa yang korang tau
pasal popcorn? Rasa dia sedap? Manis? Sesuai makan time tengok movie?
Tahukan korang macam mana lah popcorn ni boleh terhasil dan jadi
warna-warni macam tu kan? So, untuk siri DGP kali ni, aku akan share
sedikit tentang penghasilan popcorn :)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Popcorn bukan tumbuh-tumbuhan,
kita tak pernah dengar pokok popcorn kan?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Untuk pengetahuan korang, popcorn datang dari biji jagung. :)
Pernah tak tengok macam mana rupa biji jagung tu?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Inilah dia biji jagung. Kalau korang nak tau, popcorn terhasil daripada biji
jagung ni lah (n_n) Nak tahu macam mana? Nantikan update aku okay.

Okay, itu saja, terima kasih sudi baca entry ni :)

Nak baca cerita popcorn yang lain? Klik link di bawah :


DGP : Dialog Lucu Aku Dengan Customer
DGP : Entry Kuih Dan Muih


4 comments:

Original CikTeddy said...

cik suke popcorn yg ade wrna2 tu..erk,*cik ckp mcm bdak2* hrap2 pham la ye..haha

LynnDamya said...

cik Teddy : hahaha, suke yg colourful ye, nt sy upload pic nya hehehe... (n_n)

fadh leyanie said...

popcorn mmg sedap dikunyah2..kalau tersalah kunyah biji jagung mmg sakit gigi :)

owner said...

fadh : haha tau xpe kan, hihihi :p