Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Friday, 27 January 2012

*1ST G.A. BY NURFERL: SAYA SEORANG PENULIS BEBAS DAN SAYA RASA HEBAT !!*

Assalamualaikum and hi readers. Lama aku tak join pape dalam blog ni.
Tadi aku BW, terjumpa lah segmen ni, nampak cam menarik, hadiah pon
menarik + sweet ! So, terus aku tertarik-tarik untuk join :p

nurferl~ 

GA ni dianjurkan oleh sweety girl yang telah pun berpunya, hehe...
(click banner tu klw nk tau lebih lanjut)

Dia tanya aku, kenapa aku beriya-iya sangat nak berblogging sedangkan
banyak lagi benda berfaedah yang boleh dibuat. Hmm, kenapa ye...?



....

....

....

....

....

....

....

....

( 1 jam kemudian.....)



...

....

....

....

....

....

....

....

....


Arrghhhhhh !!!!


...

...

...
...

 Di suatu pagi yang hening, aku terkebil-kebil memandang siling dan
kipas angin yang sedang berputar laju. (yelah, baru bangun tidur,
mamai lagi) Tiba-tiba, handphone aku berbunyi, aku tersenyum, mesti
pakwe aku mesej bg goodmorning ni ! Terus aku check inbox dan baca.

" Tak elok lah tulis status kat facebook macam tu, awak tu pempuan,
tulis lah elok-elok sikit "

(-_-')

Pagi-pagi dah kena marah :( Spontan aku teringatkan status aku yang
mengandungi unsur-unsur carutan 18Sg di facebook malam semalamnya.

Aku mengeluh sendirian, sambil bermonolog dalam hati,
"ala, habis nak tulis kat mana. Dah geram sangat nak maki, tulis je lah...
hmmm....."


**************************************

Aku duduk kat kerusi sambil makan makanan kucing aku, sedap gak (-_-')
Aku berfikir pasal apa yang pakwe aku cakap tu, betul jugak. Facebook
semua orang baca, jadi aku kena lah berhati-hati kalau nak update status
lepas ni. Tapi, arhhhhh tak boleh lahhh....

Banyak benda yang aku nak tulis kat status tu, kalau boleh nak buat essai
sekali, tapi.....kan ke panjang benau nanti ?
Haishhh.....camne ni, nak tulis diary malas..tersangatlaahhh malasnya !
(aku suka tidur je)


***************************************


Aku tengah asyik ber'online' di facebook, stalk orang sana-sini (ini tipu),
hack orang sana-sini (ini lagi lah tipu), tiba-tiba aku ternampak kawan aku
post sesuatu kat wall dia.


....

....

....

Hmmm....macam best !


....

....

....

Menarik ! 


....

 ....
Dia post blog dia !

Daripada situ, aku sangat tertarik untuk buat blog. Aku rasa blog adalah medium
yang paling style untuk aku luahkan rasa dan pendapat aku, di samping share
kegembiraan aku dengan orang lain.Aku sangat teruja sampai merayu-rayu
mintak tolong dia ajarkan aku buat blog, tapi aku segan sebenarnya. Then, aku
pon belajar sendiri sikit-sikit, sangat excited bila ada orang sudi follow blog
kita ok, sangat memberi semangat untuk terus berblogging. Then aku start
mengenali perkataan blogwalking, cbox, shoutbox, dan segala bagai yg ada
dalam dunia blog ini.

(n_n)


Aku berblogging ni sejak bulan August 2011, belum genap setahun pon.
Masih baru, dan aku sangat seronok berblogging ni, sebab :

1. Aku boleh luahkan apa yang aku rasa sesuka-suki hati je
2. Aku boleh share artwork aku kat sini
3. Aku boleh share pengalaman aku yang mungkin tak berpeluang
dirasai oleh orang lain
4. Aku suka baca blog orang lain dan komen sekali
5. Aku suka menaip ! (rasa mcm kerja detektif) hahaha :p


Aku rasa macam panjang pulak entry ni (-_-')
Korang rasa panjang tak?
Berapa centimeter ek? Hahaha
Okay, jangan lupa join tau...(n_n) Thank Q !






11 comments:

Original CikTeddy said...

muahaha..kena tag..thanks si cumel..insyaAllah join =)

owner said...

cik Teddy : hahaha, okay (n_n)

NURFERL said...

entry pertama yang buat hati saye cakap.. "*saya suka saya suka !!*" hahahha.. lawak!! tq 4 supporting me dear!!

owner said...

Nurferl : Hahaha, yesss !! Berjaya ! Welcome dear (n_n)

zyma_senpai said...

entry awk... ..... .. seriously best gile.. gud luck..

owner said...

zyma : hey thank Q my new friend (n_n)

adhilla zaidi said...

ur entry .. nice :) btw , blogskin yang comel dear :D

✿ CIK N ✿ said...

kamu berjaya!! semak sini.. :)

http://nurferl.blogspot.com/2012/03/pemenang-bertuah-ga-cik-n-tahniah.html

SuparMan SuaRez said...

Tahniah Awak menang!!
Nampaknya Saya Tertewas Dengan Lawak Anda..Hahahaha.
Xpa2..Persaingan Sihat..Huhuhu
Salam Kenal ^_^

Lynn Damya said...

ahakz !!sy menang ke??? wahhhhh (>_<)

nur_za said...

tahniah dear