Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Wednesday, 24 December 2014

ADA DAPAT SMS 'is this your photo?'


Salam!
Pagi-pagi semalam aku dah dapat mesej daripada cousin aku, mesejnya berbunyi camni...

"Cousn Lynn, is this your photo?"

Lepas tu hujung dia ada satu link. Handphone aku memang bukan smartphone, so takdelah aku terus klik link tu kan. Kira masa untuk berfikir tu panjang sikitlah before check link tu kat PC ofiz ni haa...

Aku fikir, buang tebiat apa cousin aku ni tetiba mesej aku pepagi tanya gambar aku ke bukan. Speaking pulak tu, memang tak ahh.. Confirm spam! Tapi dalam hati nak jugak tengok, curious kan biasalah~

Sampai ofiz, aku terus bukak link yang dia bagi. Keluar macam satu browser untuk kita search-search apa-apa lah, macam Google Chrome, Firefox dan Yahoo jugaklah. Tapi dalam tulisan Cina. Aku cepat-cepat tutup. Okay, memang sah, SPAM. Tadi pagi pun dengar kat radio, dia pesan kalau dapat sms 'is this your photo?' tu, sila abaikan sms tersebut, kerana ia adalah Malware!


So, dapat je SMS ni, sila ignore dan delete je lah ye~ Sekian :)

p/s : hmm~ macam-macam cara orang nak cepat kaya..


4 comments:

IntaNBerliaN said...

hahhah sama macam hubby akak... hp hubby pun bkn smartphone... so, dia g bukak dkt pc opis.. heheh

nuyui a.k.a miss YUI said...

mcm2 hal skg ni..yui mmg abaikan msg pelik.

Azieera TajulRahim said...

MamaBiha datang jenguk balik belog kamu...

lia said...

bos baru jer dpt msg ni... baru jer tunjuk... melware rupanyer...