Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Tuesday, 9 December 2014

1001 Tips & Idea Perkahwinan Menarik 2015


Salam \(n_n)/
Okay, untuk makluman 1001 itu sekadar nak tunjukkan kepelbagaian idea tentang perkahwinan tak kiralah dari segi persiapan perkahwinan, idea-idea majlis perkahwinan yang unik, hadiah apa nak beri pada pengantin mahupun cara-cara DIY persiapan perkahwinan, semuanya ada disertakan di sini. Semua entry ini adalah entry daripada blog ini, dan saya rangkumkan kesemua panduan dalam satu entry ini, khas untuk anda yang sedang kebuntuan idea!

Idea Tema Majlis Perkahwinan & Tipsnya

1. Tema Kahwin Vintage Rustic English
Pelamin menggunakan pallette kayu macam ni memang sedang 'in' sekarang kerana inilah satu-satunya tema perkahwinan yang dirasakan agak mudah untuk di-DIY bagi mereka yang sukakan kelainan dan keunikan. Terdapat beberapa tips jika anda memilih untuk DIY tema ini sendiri, klik SINI untuk baca selanjutnya...

 
2. Tema Kahwin Watercolor
Anda bosan dengan tema sedia ada dan mahukan sesuatu yang lebih unik dan sangat lain dari yang lain? Mungkin perkahwinan tema watercolor ini sesuai untuk anda! Lebih sweet, minimal dan pastinya lebih artistik! Jom lihat gaya terbaru watercolor wedding di SINI...(klik)

3. Idea dan Tips Majlis Kahwin Pada Waktu Malam
Kahwin malam? Kenapa tidak? Bukankah ia akan kelihatan lebih meriah dan menarik kerana dilimpahi dengan cahaya lampu yang pelbagai? Ketahui tips dan idea untuk dekorasi majlis perkahwinan pada waktu malam secara outdoor. Klik SINI untuk baca selanjutnya...

4. Panduan Buat Majlis Atas Bumbung Bangunan (Rooftop)
Perkahwinan zaman sekarang memang mementingkan kelainan dan keunikan. Rata-rata zaman sekarang sudah ada pasangan pengantin yang membuat majlis perkahwinan di atas bumbung bangunan, nampak menarik, tetapi ada risiko dan panduan yang perlu diikut. Klik SINI untuk baca selanjutnya...


Panduan Pilih Wedding Photographer

Lain orang, lain citarasa dan lain photographer, lain juga style dan gaya mereka shoot gambar. Bagi mengelakkan kekecewaan masa dapat album, baca panduan ini di SINI...

Idea DIY Persiapan Majlis Perkahwinan

1. Panduan Asas DIY Pelamin Tunang / Kahwin
Anda suka DIY? Bercita-cita nak buat sendiri pelamin tunang atau pelamin kahwin anda tapi tak tahu macam mana nak mula? Jangan bimbang, entry ini ada akan membimbing anda secara kasar agar dapat memudahkan anda. Klik SINI untuk baca selanjutnya...

2. DIY GuestBook (Idea & Tutorial)
Percaya tak anda boleh buat sendiri guestbook yang unik dan menarik, hanya dengan kos sebanyak Rm15 sahaja??? Murah sangat-sangat kan!! Klik SINI untuk ketahui cara-cara buat guestbook yang paling simple dan mudah tapi tetap menarik!


3. DIY Photobooth (Idea & Tutorial)
Suka dengan idea replika bunga-bunga di atas? Klik SINI untuk lihat pelbagai lagi idea yang gila best untuk anda DIY sendiri photobooth anda dengan kos yang tidak lebih daripada RM50 pun!!


Kawan Kahwin?
Alamak, nak bagi hadiah apa ea??


Idea Hadiah untuk pengantin
Peningkan fikir nak bagi apa kat pengantin...tapi jangan risau. Dalam entry ini saya ada senaraikan 3 benda yang sangat praktikal untuk kegunaan pasangan pengantin lepas diorang kahwin. Nak tahu apa dia??? Klik SINI untuk baca selanjutnya...

********************************************

Semoga bermanfaat untuk semua, terutamanya bagi yang mencari idea :D Selamat pengantin baru dan moga dimurahkan rezeki. Amin~ (n_n) Thanx sudi singgah sini :)