Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Tuesday, 9 December 2014

Siapa pakai Njoi? Okay tak?


Salam \(n_n)/


Aku ada kemusykilan sedikit....


- Tv kat rumah aku tu jenis tv sekotak besar gitu, bukan tv sekeping
- Aerial besar kat atas bumbung tu memang dah bertahun tumbang, tak dibetulkan sampai sekarang. Jadi, Tv kat rumah sekarang ni amatlah kasihan siarannya. Kabur-kabur dan kadang-kadang sangat tak clear, lepas tu bising gila bunyi mendesah gitu. Warna pun kadang dapat kadang tak dapat, TV1 lagi lah haram...terus tak dapat langsung...
- Aku memerlukan option agar dapat siaran TV yang cantik...

Jadi, mula-mula ada 2 option saje sama ada :

1. Beli TV baru
2. Pasang balik aerial besar atas bumbung tu

...tapi takut lepas beli TV baru, siaran tetap tak cantik sebab aerial besar takde, decide nak betulkan aerial tapi kos pemasangan semua cecah Rm400++, macam mahal pulak...

tapi...ade orang cakap kalau guna Astro / Njoi, siaran TV memang clear, cantik dan berwarna...

BETULKAH??


Aku bajet nak ambil pakej Njoi, sebab tujuan utama bukanlah nak tengok TV sangat pun...cuma nak dapatkan siaran TV yang clear je. Njoi pun bayar sekali je kan, bukan bulan-bulan macam Astro. Cuma nak tahu, okay ke Njoi ni ya? Korang pasang semua tu berapa kosnya ya? Dan kalau hujan, adakah siarannya terganggu mcm Astro?

Dan paling penting, betul ke kalau guna Njoi, siaran TV akan clear even tanpa aerial besar atas bumbung tu? Haha~

Okay, itu saje. Terima kasih pada yg sudi membantu (n_n)


7 comments:

Diana Rashid said...

Entah la..akak pakai astro..njoi pun kena ada antena dia jugak.kan??macam kita pasang astro,kita daftar dia datang la rumah pasang antena nya..ke lain jugak??heheh//

Hafiz Hafizol said...

google je la kak kalau nak tahu.. confirm Mr Google boleh jawab punya.. :)

eima said...

njoi abah akak ckp .. byr seklai je rm150 ke rm250 tah ..lupa...dpt piring cam astro ... dpt siaran basic ...ria pun ade rasanye ....

tv clear tp klu hujan cam astro la guna satelit kan

nuyui a.k.a miss YUI said...

Njoi bkn kena guna internet jugake?
Tp byr memang sekali dlm rm300..
nak tau gak ni

Anonymous said...

Dapatkan reload Astro Njoi.
Reload masuk akaun terus :)

Whatsapp 019-527 6063

Anonymous said...

Jadi, dah pasang? ok tak?
Apa pendapat awak terhadap NJOI?

TIA.

kc

Anonymous said...

Jadi, dah pasang? ok tak?
Apa pendapat awak terhadap NJOI?

TIA.

kc