Happy Three Friends

Miss Money

Thursday, 18 August 2011

Scene di shopping complex menjelang raya !

 (gambar hiasan semata-matanye pon adoy)

Alhamdulillah ,
hari ni dah masuk minggu ketiga kite berpuasa...
dah nak rayer..yeahhh....aku suke suasana bila dah nak raye ni..
sebab aku suke time pegi shopping complex ke..pegi mall ke..
confirm kat sana dowg akan pasang lagu2 raye kuat2...
woOOo meriah weyhh...nak2 pulak sambil bershopping rayer time tu..
hahaha..memang 'on' lah kan..hihi
mood bershopping time nak raye ni dia lain mcm sket..
dah lah ondaway nak pegi tu dalam keta duk layan lagu2 raye kat radio..
turun keta dpd jauh dh nmpk main door mall tu dihias sempena hari raya aidilfitri
then masuk je dalam mall..
fiuhhh....ade angin2 sepoi2 bahase dpd air cond lak...
lagu2 hari raya aidilfitri dipasang kuat2 dalam tu..
suasana memang meriahh !
tengok pulak sekeliling atsa bawah dlm mall tu..
confirm ada decoration, lampu2, ketupat2 besar yg menyala2 warne hijau
bergantung2 di sekitar dlm mall tu..
kalau kat rumah tak dapat nak gantung2 besar2 bagai mcm tu..haha
kita dapat lihat ramai orang terutamanya orang2 melayu
sedang bershopping mbeli persiapan hari raya..
banyak baju2 kurung, baju2 melayu,songkok...
lampu lap-lip, perhiasan rumah untuk menyambut raya korg leh jumpe..
muka2 masing2 ceria je..happy semacam..
korang dapat lihat kadang2 pengunjung boleh bergurau2 dengan penjual..
mesra siap bergelak2 lagi..dgn harapan dapat kurang sikit harga baju tu..haha
korang bleh tgk budak2 kecik maen lari2 kat celah2 baju kurung yg dijual tu..
dgr gelak tawa dorg..
korg xrase happy ke dlm suasana mcm tu?
klw aku, mmg aku happy..sebab hari raye ni mcm kemenangan bg org Islam..
so, semakin dekat hari kemenangan tu, akan rase semakin meriah..
aku suke sgt pegi shopping complex or mall dekat2 nak raye..
tak kisah lah shopping ke tengok2 je ke..
sebab aku suka tgk suasana meriah ni..
boleh terhibur aku rase kalau tgk gelagat dorg membeli-belah..
dan rase terharu jgk tgk family2 yg mane anak2nya yg dah besar
bawak emak & ayah mereka yg dah tua2 tu..ade yg duduk dalam wheel chair..
masuk satu2 kedai..then pilihkan baju raya untuk dorg..
kalau korg leh hayati semua tu, korg boleh feel keindahannya..
korang boleh faham macam mana aidilfitri tu merapatkan silaturahim antara keluarga..
it's such a beautiful moments...
dan lagi cun kalau kite pon dapat buat mcm tu untuk parents kita..
InsyaAllah..
(n_n) dlm kita bergembira, jgn lupa yg telah pergi...Al-Fatihah
         (damn betul lah buat entry psl raye, rse x sabar dah nk shopping nih ! haha)

No comments:

MY CRAFT shop !!

Sumber Rujukan: Tutorial Create Recent Post Blogspot | Premium Beautiful Corset Agent & Part Time Blogger