Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Tuesday, 6 December 2011

Budak Hostel Dengan Nama Gelaran Di Blok (Hahaha)

Assalamualaikum readers. Hahaha bila cakap pasal nama gelaran je,
member-member lelaki aku semua jadi sangat perahsia. Seboleh-
boleh nak rahsiakan nama gelaran diorang kat blok, tak nak orang
lain tahu. Hahaha yang orang lain ni pulak especially girls bila dah
dapat tahu nama gelaran diorang, mula lah bahan kan lelaki tu, kan?

(n_n) hahaha

Biasanya yang duduk asrama atau hostel, memang takkan lepas daripada
'majlis pemberian nama gelaran' ni yang mana nama-nama tu diberikan
sendiri oleh abang-abang senior mereka. Dan yang tak boleh blah tu bila
senior kembang je idung, bangga sedap dapat menyumbangkan idea nama-
nama sedap untuk adik-adik junior. Kan?? Hahaha i know lahh...hihihi :p

Tapi, kenapa diorang seboleh-boleh sorok nama gelaran diorang??

Sebab, otak senior-senior diorang ni sengal gak, bagi nama gelaran
entah pape, mengarut-ngarut, makna nama gelaran tu pulak kalau
diterjemahkan boleh jadi kepada sesuatu yang memalukan, ada yg
berunsur 18SX bagai, dan ada yang biasa-biasa jer. So, bagi mereka
yang dapat nama yang agak nonsense tu, mestilah segan kannnn??

(n_n) Hahaha

So, apa nama gelaran korang masa kat hostel dulu?
Hahaha lagi....(-_-')

Aku sebenarnya buat entry sebab baru je tadi, aku dapat mesej dpd
adik aku. Dia baru masuk U.

"kak..nama baru orang 'Ogak' tau...hahaha"

Ogak ??
What the hell is Ogak??
Aku dah suspicious dah, ye ahh mana tau maksudnya bukan-bukan ke...

then owhhhhhhhhhhh.........

Ogak tu bahasa Ganu, bahasa Melayunya

Jentik-jentik....
"Owhhhh......" kataku sambil mengangguk-angguk.

Errr...tapi......

Motif jentik-jentik ?

 
Hish, mengarut betul korang-korang ni....(-_-')

4 comments:

Fyfy Liew said...

hahaha pelik2 je kan!!

owner : Lynn said...

fyfy : haa tu lah..pape je dorg ni..haha

sha my heart said...

haha~ boleh pula panggil macam tu..

owner : Lynn said...

sha : haha tau xpe :p jentik2 pon bleh jd nickname.. :p hihi