Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Saturday, 17 December 2011

Perempuan Dan Kesepian Memang Serasi kan?

Assalamualaikum and hi readers. Kali ni aku nak bercakap mengenai
S.E.P.I

 Suatu perasaan yang sering dialami oleh mereka yang suka
menyendiri dan takde aktiviti atau kegiatan luar, terutamanya
kucing perempuan.

Betul ke??

Tak jugak, sebab ramai je yang hidup kat bandar-bandar besar,
macam kat KL yang still rasa kesepian. Kalau dari segi Islam,
mungkin jiwanya kosong. Tapi, kaalu dari segi fakta pulak,apa
yang menyebabkan mereka ni berasa sepi even tengah berada
di tengah-tengah kesibukan kota or di tengah keramaian manusia?

Ada 3 faktor yang menyebabkan seseorang berasa sepi:

 1. Bebanan kerja yang melampau hingga menimbulkan stress
yang cukup berat. Rasa stress yang berpanjangan membuatkan
mental dan perasaan seseorang semakin kecewa dan sunyi.
(owhh memang pon, sekarang rasa sunyi sebab stress sangat :(  )



 2. Putus cinta. (ini biasa kot) Seseorang itu mula berasa kehilangan
sesuatu yang selama ini dijadikan tempat bermanja dan berkasih.
Setiap kali teringat detik-detik bersama si dia, hati akan rasa sebak
dan sunyinyaaaaa tanpa ada dia di sisi. Kan?



3. Gagal mendapat apa yang diimpikan, contoh tak dapat masuk U,
tak dapat result baik macam yang parent harapkan, so kegagalan
ni mampu membuatkan seseorang itu berasa tersisih. Lebih-lebih
lagi kalau semua orang kat sekeliling lebih berjaya, lagilah rasa
sedih dan tersisih, lalu seseorang itu bertindak menyepikan diri.

Owh btw, aku suka movie Sepi arahan Khabir Bhatia tu.
Ternangis aku tengok cerita tu. Sepi sangat..hehe :)
that's all thank Q for reading this entry ya ! (n_n)

4 comments:

Alieza Dayasari said...

saya berasa sepi bila saya byk masalah... sgt sepi.. sbb pkiran ayik kat masalah.. sehingga rasa mcm tak ada benda lain lagi.

LynnDamya said...

Alieza : Betul2, kdg2 smpi rase mcm lifeless sbb kite trlalu pk kan masalah tu smpi kite xsempt nk have fun and gathering dgn family or kwn2 kan..kdg2 nk main2 dgn kucing pon xde mood..wuwu~

nur syafiqah said...

kucing tu comeeelll ^_^

owner said...

nur syafiqah : hai :) hehe kannn~~~ :D