Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Tuesday, 13 December 2011

Remember

Assalamualaikum and hi readers.
Pernah baca komik ni ?



Tajuk : Remember
Karya : Benjamin
 Mengisahkan hidup seorang pelukis komik yang sangat ego dan
hanya fikirkan tentang komiknya. Sehinggakan akhirnya dia kehilangan
gadis yang begitu mencintainya, kerana dia baru tersedar yang selama ini,
gadis itulah yang berada di sampingnya untuk mengemas rumahnya, untuk
teman dia buat kerja siang dan malam, namun semuanya dah terlambat bila
pelukis komik itu tersedar. Gadis itu telah nekad meninggalkannya setelah
bertahun-tahun lamanya cuba mendekati pelukis komik itu. Kini, gadis itu
telah berkhawin dan pelukis komik itu masih sendiri di dalam rumahnya yang
bersepah, mengenang setiap detik tentang gadis itu.




So, bercakap pasal Remember, apa yag terus terlintas atau
ter'flash back' kat otak korang?








Teringat tak yang korang pernah bagi harapan kat orang, then
lepas tu korang hampakan orang tu?

Or maybe korang yang dikecewakan, sampai berbulan-bulan
korang merana, ingat tak?







Betul ke manusia ni akan lebih mengingat sesuatu perkara yang
buruk dan sedih daripada mengingat perkara-perkara gembira
yang pernah berlaku dalam hidup mereka?










Remember. Bila ada  kenangan dan memori, barulah berlaku proses
mengingati ini. Ingatan terhadap ibu bapa, keluarga, kekasih dan rakan-rakan.
Bersediakah korang andainya ingatan itu dihilangkan dan menyebabkan
korang seperti tidak pernah mengenali mereka langsung?









Atau mungkin bukan anda yang kehilangan memori ini, tetapi mereka.
Dan anda bersusah-payah cuba mengingatkan mereka, siapa mereka?
siapa anda? Berapa lama korang telah berkawan atau berkasih?
Apa yang telah dilakukan bersama sebelum ini? Korang cuba segala-galanya
tapi keadaan masih tetap sama, mereka masih gagal mengenali atau mengingati
siapa anda...











"Remember"
The most important process to appreciate someone that you know
:)



7 comments:

[MiSs1904] said...

One of my favourite comics~ ^^

adwafarahin said...

sye akan cube menghargai org2 skeliling sye :)

owner : Lynn said...

Miss1904 : really? me too..i like the drawing (n_n) very much !

Adwa : saya pon, adwa..hehe :)

sha my heart said...

tak pernah baca pula..

btw, apa kata buat pop comment ni. ada kat setting> comment> cari kat dalam tu.. pop up comment.

senang sikit nk komen tambah2 time line teruk, tak perlu laod blog dua kali.

buang juga verification word for comment.

Fyfy Liew said...

wuwuwu teringat dekat someone tu. ceh hahahaha.

[MiSs1904] said...

yeap..drawings dia mmg sgt menarik! ^^ sgt salute kt org seni ni..~ ^^

LynnDamya said...

Fyfy : haa, kepada siapa itu~~~ hahaha :p

Miss1904 : betul ! sgt2 cantik kan :D hehe