Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Tuesday, 28 February 2012

Alice Si Kepala Besar


This story is about a poor little girl, who has nobody in her life.
Her mom was died since her at 5 years old. 



When she's been asked by the policeman, she's only said,
"Mom so sleepy.....she can sleep while hanging....."
 
 
 
Mom.....so sleepy......
she can sleep......even while hanging....................
 
 
 
The truth is, her mom commit suicidal by hanging herself.
Her father was disappeared after that incident. Left his dead-body-wife
with the daughter.



That little girl named as Alice. Her mom commit suicidal.
Her father disappeared. She's grows up alone. Now, she's
7 years old. 


A little girl, only at 7, could you imagine how hard
she's trying to have a good life? Or at least she can smile
for every morning when she's wake up?
 
 
I guess not....you don't even know how hard it is.

__________________________________________________






Hmm..dah kenapa aku tulis entry macam ni kan? (-_-') Takde,
sebenarnya aku tengah overdose novel Emily The Strange dan
memang daripada dulu lagi aku menyimpan impian untuk menulis
cerita novel yang simple dan ada unsur-unsur emo macam ni.



Owh ye, aku ada lukis gambar Alice, ni dia..


Alice Si Kepala Besar~~~ (-_-') yee, aku tau, nanti aku adjust
sket rambut dia tu, hahaha :p



Cerita malam ni hanya sebagai permulaan je lah,
aku tak tahulah tahun bila lagi nak update pasal cerita rekaan aku
ni. Cheh, entah-entah esok dah update lagi, bukan leh caya owner
blog ni, haha...
 
 
 
Okay, sesiapa yang takde langsung elemen kesedihan, kesepian
dan ke-lonely-an dalam diri, mungkin tak berminat langsung dengan
cerita ni. Tapi, aku tak kisah sebab aku tengah overdose ni dan
aku menulis untuk kepuasan hati saja. Hahaha...
 
 
Okay, tapi thank Q kalau ada yang suka (n_n)
 
 

 
 
 
 
 

11 comments:

^_^ Zaza Nur Iman said...

pandai damya lukis kartun tu..teruskan usaha.. =)

amy syifa said...

rambut dia nampak berat gila..hikhik
btw x sabar nk baca..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehe doodle alice yg comel.. btw its nice story pasal alice ni.. nobody will understand how alice felt

adwafarahin said...

err x bole byngkan cmne die hidup..mst trauma kan..even cter novel2 pon err -__-"

Nong Andy said...

Macam mana dia nak hidup alone? umur baru 7 tahun.. sapa masak utk dia? sapa bagi dia duit belanja?

* serius! memang seram + emo. tak boleh byg budak sekecil itu kena tgk ibunya gantung diri OMG!!

Lynn Damya said...

zaza : haha thank Q :)

amy : haha kannn, btw thank Q y :)

zuan : TQ, hehe...tp rambut dy besarr, haha

adwa : yup2, trauma is a must for alice :(

nong andy : yaa, me too :(

narumi sakura said...

Pergh!!tersentap Naru baca story die.Naru nk tau cite full die >_<..Cian Alice huhu..Alice kiut knya! :3

Lynn Damya said...

naru : haha terima kasih naru !! :D sy pon xsabar nk tau ape citer alice ni tp sy blom ade idea, haha :p

narumi sakura said...

hahaha idea cepat dtng kat lyn!!

Anonymous said...

nice ^^ suka gmbr'y

reenapple said...

Ok. Aku tak pernah baca ini. Tapi aku sukaaaa. Mohon sambung!