Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Sunday, 12 February 2012

Perempuan Memang Kena Pakai Mekap ke?


Assalamualaikum and hi readers. Firstly, aku nak ucapkan terima kasih
kepada yang bagi cadangan kat aku supaya letak satu entry je kat
main page blog aku ni. Dan sekarang, ada satu je..hehe (n_n)


Okay, tadi aku keluar dengan parent aku, macam biasa lah aku
kalau keluar memang tak sentuh make up. Muka aku setakat dirias
dengan bedak asas, eyeliner dan lip balm. Itu pon yang colorless.


Dah biasa macam tu, aku tak minat pakai make up. Kalau pakai pon,
hanya bila ada majlis tertentu, macam annual dinner. Err...tapi,entah
macam sama je muka aku bila make up ke tak...haha boleh je make
up, tapi nanti aku macam tak kenal diri sendiri...yelah, make up
kan fungsinya untuk menutup cela dan menambah kecantikan gitu~
Ahaks !

(dah pehal entry ni berunsur kegedikan pulak) (-_-')


Then, tiba-tiba mak aku tegur tadi,

"Lynn tak pakai gincu ea?"

Spontan aku terbalas.

"Kena pakai gincu ke???"

Yelah, dah kenapa lah kena pakai gincu ni. Selama ni aku
tak pakai, mak aku diam je. Haha...

Mak aku cakap muka aku pucat, so kena lah pakai gincu sikit.


Haha, hadoi...aku rasa sekarang ni aku sedang mengalami proses
keperempuanan. Korang tahu proses apa tu? Itu ialah proses di mana
ibu-ibu akan train anak-anak perempuan mereka yang lasak dan
kasar agar menjadi lebih ayu dan feminin. Hihihi...


Buktinya, hari tu mak aku suruh aku bela rambut panjang
dan sekarang suruh aku pakai gincu....


Camne lah rupa aku nanti ek kalau macam tu...
Nak potong sebelah pendek, sebelah panjang lahh kalau gitu.
Huhu..okay dah ngantuk ni
(sape suruh update entry malam-malam kan)


Oh btw, esok anniversary mak dan abah aku (12 feb), (n_n)
Semoga ibu dan ayah saya bahagia selalu, dipanjangkan umur
dan diber kesejahteraan yang baik, dimurahkan rezeki, dan dijauhkan
dari sikap benci-membenci, lindungi keluarga kami, amin~~


...then 18 Feb concert Avril,
and last on 23 Feb, concert Evanesence.
Sape nak pergi, tolong bagitau aku, sebab aku nak tengok gambar
yang korang amek masa pergi sana nanti. maklum lah, aku tak de
duit nak pergi :( Huhu~


Okay , thank Q sape yg sudi baca (n_n)

tinggalkan link, free nt sy terjah bawak rombongan meminang ke blog
korang pulak <-- terjah serius, meminang tidak~ haha :D

9 comments:

nadzirah sofia said...

same goes tu me la...x minat pakai mekap...

akuamir said...

haha,, bagus ape jadi blajar jadi perempuan lagi,,haha..

ta geti la nak pakai gincu,, oke mmg amir tak perlu blajar,,haha..

btw,, tanx lynn!!

SuperGurlz90 said...

eeeeee...x minat larhhh lam mekap2 neyh... awat larhhh kalo jdy pomp, semo kena mekap. hahhaa...

perlu ka? ngeh2..

^_^ Zaza Nur Iman said...

haha..zaza pakai make up yg biasa2 je..at least xnampak muka pucat :)

Nong Andy said...

dulu x minat pakai make up...

nak natural beuty konon hehehe..

tapi bila usia remaja dah pergi..

Natural beuty entah ke mana..

akhirnya make up juga- utk penampilan n keyakinan diri.

sedap mata di pandang itu kelebihan perempuan :)

jgn keterlaluan mcm penyanyi opera udah le kan.. :)

owner said...

sofia : haha kann (n_@)

amir : ko jgn pandai2 pakai mekap !! ko laki, hahaha

aupergurlz : hihik, sometimes perlu kot...:p

owner said...

zaza : hihi, ajar sy mekap~~~ (>_<)

Nong andy : haha tp sy xde natural beauty :p haha tu lah, kena pkai gak mekap sikit tp jgn over~~ thanx :D

Mishter Izwän said...

sptutnye tak payah, tp popuan kan penting kan kecantikan walaupun tak cantik.

ingtkan dyer pegi concert, rupenye nk tgk gambar jerk, untung lah sape yg dpt pergi

narumi sakura said...

Lyn ok la mak train lambat..Naru dari darjah satu dah kne pkse pakai plmbab Oley T^T..Naru x suke sngt huhu