Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Friday, 3 February 2012

Elynne Got A New Hair Cut !


Assalamualaikum and hi readers. Aku kenalkan wajah yang selalu menghiasi
header blog aku ni, namanya Elynne :


Elynne ni salah satu character ilustration aku. Masa awal-awal aku buat dia,
rupa dia macam ni :


Lepas tu, aku smoothkan sikit rambut dia dan highlight macam Avril Lavinge
punya rambut, trend dia warna pink tu (sekarang hijau) macam ni :


Kemudian, aku ubah cara dress up Elynne dan gunakan skirt supaya nampak
lebih feminin. Semua ni pengaruh gothic dan emo. Dan jadi lah macam ni :


Dan akhirnya, tadi baru siap~ Aku bagi new hair cut untuk Elynne, jadilah
macam ni :


Rambut baru pun still aku kekalkan style hair cut sebelah pendek, sebelah
panjang tu, sebab aku sangat suka style rambut macam tu ! Huhu~and one
more thing, necklace itu sangat berharga untuk aku <3


Kenapa aku letak simbol keamanan kat situ ye? Sebab aku sukakan keamanan.
Dan aku nak semuanya aman, dunia yang aman, aman sentosa, aman makmur,
aman shah, sharifah amani, ya....aku nak semuanya aman, tapi sekarang ni manusia
ramai yang gila ! Gilakan harta, gilakan kuasa, gilakan dunia sampai sanggup
berbunuhan sesama sendiri.
 

"I wish I could Kill all bad people..."
without any guilty.....

6 comments:

Mie Hishamuddin said...

waah..smart!

nur fatinah mohammad shariff said...

hamboii hakakk. lawa lahh. sangat sangat cool hokayy :)

owner said...

Mie : haha thank Q (n_n)

owner said...

fatinah : haha dah kenapa kamu, dikk :p berhamboi-hamboi lagi yek..haha

cici tembikai said...

babe, u lukis sendiri , guna apa ? illustrator kah 0,0

owner said...

cici : dear, I sketch atas kertas dulu, then ilust kt illustrator..:)