Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Wednesday, 16 November 2011

Kau Jaga Jer, Bukan Tokey Pon, Tak Payah nak kerek sangat

Assalamualaikum readers, hari tu aku dah membebel pasal sorang pekerja restoran
yang biadap dan tak hormat customer yang datang makan kat situ. Layan orang yg
nampak loaded je, student macam kitorang ni hampeh dia nak senyum, macam bagus
sangat dah dia keje kat situ. Lepas ni aku takkan makan kat situ lagi, dah la mahal !
Menu tak seberapa. Tutup kedai tu lagi bagus.

Dan sekarang aku nak membebel pulak pasal sorang akak yang jaga studio dekat
fakulti aku ni. Actually malam selasa tu, group aku dgn satu lagi group dah booked
studio luar yang berbayar untuk pre-shooting, nak test lighting bagai. Tapi, malam tu
hujan lebat gila pulak dengan kilat memancar-mancar bagai, so group aku cancel.
Tak pergi studio tu. Dan kitorang plan untuk guna studio di fac je, senang, dekat &
jimat sebab free. Yelah, studio universiti, kalau berbayar memang aku tamparlah kan.

Then semalam group aku pon pergi lah ke studio tu untuk berjumpa dengan akak yang
jaga studio tu, nak book studio. Ada gak 2,3 orang budak photo kat situ. And i'm
mention here yang aku ni budak graphic, tapi amek minor photography. Minor like
2nd biggest subject after graphic subject yang aku amek, so kira untuk photo ni aku
kena gak struggle lah untuk elakkan result aku daripada jahanam kan.

Sampai studio je, kitorang jumpe akak tu, dengan muka nerd dan bersopan-santun.
Mak aku dah ajar, jangan kurang hajar. Then, akak tu pandang kitorang dengan muka
slek atas bawah. Tak senyum langsung, mata besar, aku rasa macam nak cucuk je mata
dia time tu, lepas tu nak tumbuk bibir dia tu biar lepas ni dia langsung tak leh senyum lg
dah. Aku time tu terus ahhh mengutuk tak puas hati dalam hati. Biadap akak nih !

Perbualan kawan aku dengan akak kerek tu :

Akak : Daripada mana ni?
Kawan aku : Student Graphic
Akak : (buat muka...pandang atas bawah) Part berapa?
Kawan Aku : Part 5
Aku : (hak'elah kerek nak mati akak ni. Tak yah nak berlagak macam
 studio tu kau punye ahh...kau tukang jaga je kat situ)

Akak : Nah, awak isi sini, kol 8.30 dah boleh masuk
Kawan aku ; Owh kami ada class pagi, kami nak book kol 11 - 1
Akak : (diam, buat muka lagi)
Aku : (ini kalau kau cakap tak boleh siap kau,kat papan tanda tu dah
tulis boleh guna studio sampai kol 1, ko jangan nak pandai2
cakap xboleh sebab kau nak keluar lunch kol 12.45 !! )

Akak : Hmmm...bolehlah
Kawan aku & aku : (isi form)

Akak : Haa yang ni macam ni...(dengan budak photo, senyum lebar gila)
Kawan aku & aku : Dah pandang slek kat akak tu

Keluar je daripada bilik tu, hambik kau !

!@#$$^&*%##()(&$@!&&%@(*&^#**%#!^^$*(*^%&
PUNYER AKAKKKKK !!!!! 
Kau jaga je buat cara jaga kat situ,
student nak guna studio kau bagi je ah,
yang kau nak soal-siasat macam kitorang
ni penyamun apesal? Tanya macam ahh
kitorang ni nak rosakkan barang dalam tu.
Kau jadi jaga tu pon tolong mesra sikit,
bukan aku nak kau layan macam VIP
tapiiii....atleast S.E.N.Y.U.M la sial !
Hishhhh

2 comments:

cici tembikai said...

babe i pun selalu dapat situasi macam ni . hadou entah apa masalah mereka entah , come on lah . sometime tokey lagi baik lah

and true dorang ni mcm pilih bulu . yang pakai handbag branded semua layan baik . sampai kat i yang muka selebet baru balik kolej layan mcm apa je , eh tengok poket okay , sometime org yang pakai branded poket kosong -.-''

owner : Lynn said...

cici : ha tau xpe ! aritu i g kedai makan sup utara...opz termention plak name kdai tu, lantak ah kan, kerek giler sorg akak ni, ko waiter je pon, tau lah i dgn pakwe i muke pon selebet gak, layan mcm bangang, muke xpuas ati...dtg family loaded, layan cm VIP..bongek tol..puih !