Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Wednesday, 23 November 2011

Trend Pilihan Korang Masa Baru Nak Up Dulu-dulu?

Assalamualaikum readers. Haa, kita dok sibuk mengata dak-dak zaman sekarang yang baru nak up tu kan, jom kita imbas kembali masa kita zaman-zaman sekolah lagi, yelah zaman-zaman baru nak up. Masing-masing mencari identiti untuk kelihatan lebih cool dan hot. So, apa trend yang korang pilih? Ni aku ceritakan trend yang melanda sekolah aku satu ketika dulu. Flash back~~~~

 
1. Skinhead
Ramai kot budak-budak batch aku yang bergelar budak-budak ska. Haha oi ! oi ! Skinhead. 

 Aku masih ingat lagi, majoriti yang dipengaruhi skinhead ni akan layan habis-habisan muzik-muzik dan lagu ska, yang mana aku pon hampir terpengaruh sebab lagu dia boleh tahan jugak lah. Tapi, geng ni  dimonopoli oleh kaum lelaki.


2. Geng Skuter

Haaa, ni baru betul. Comel tak? Comel tak? Sebab itu lah ada sorang member aku ni terjebak dalam geng-geng skuter ni. Jadi awek scoot/ lebih hot lagi ; Scooter girls ! :) Hehe, tapi aku tak berminat pulak dengan trend ni walaupun ramai gak perempuan batch aku yang minat dengan geng skuter ni. Cuma aku lebih prefer jadi awek scoot lah daripada awek rempit. Dulu kitorang still bertamadun lagi, bukan macam sekarang, trend semua merosakkan diri. Hadoii~~~ (-_-')


3. Skater Boy


Bila aku dah mention ianya 'boy' means ia dimonopoli oleh lelaki lah kan. Tapi, aku pon terjebak gak dalam bidang ni, cheh gaya macam aku main  je, bukan..bukan..Maksud aku, aku berminat jugaklah dengan group-groupskaters ni. Serius, bila diorang terbang-terbang itu nampak macam cool !

Tak kisah ahh lepas tu jatuh ke apa, tapi aku sangat kagum woO..aku sgt mengikuti perkembangan sukan ekstrem ni sampai kan aku jadi pembeli setia magazine Revolution dan 3X. Support babe~~ Hahaha

and yang paling kuat sekali pengaruhnya ialah :


4. Gothic + Emo
Ini memang aku ingat lagi masa tu, cepat gila trend ni tersebar. Tak sampai seminggu, hampir semua pelajar perempuan sekolah aku batch form 5 dan form 4, pakai eyeliner. 

 Yelah, gothic dan emo kan tekankan bahagian mata dengan penggunaan eyeliner warna hitam pekat tu. Just imagine, lepas trend itu tersebar, pelajar perempuan pergi class pakai eyeliner, pergi prep pakai eyeliner, pergi dewan  makan pon pakai eyeliner, sampai kan guru disiplin sekolah aku buat satu peraturan, pelajar perempuan tak boleh pakai eyeliner over sangat.

Dan, before aku lupa, aku nak mention kat sini, bukan student
perempuan je yang terpengaruh dengan style ni, tetapi pelajar lelaki pon sama.
 Haha..Dari  situ lah, aku pon terikut- ikut sekali dengan trend gothic + emo ni sampai lah sekarang, aku still maintain dengan eyeliner, dress + baju aku majoriti berwarna hitam, merah dan putih (sampai masa aku practical tu boring sebab baru aku perasan baju aku takde warne lain) (-_-') 


Haha, itu jelah pasal trend pilihan masa kat sekolah aku zaman-zaman baru nak up dan mencari identiti kan.So, korang punya trend macam mana pulak? Share sikit~~~ Thank Q :)



9 comments:

Fyfy Liew said...

Emo tuu! :P

cici tembikai said...

babeeee. I suka bab eyeliner =p I mmg addict dengan eyeliner. hikhik dulu pakai eyeliner pun sbb punk. well gothic emo pun antara jenis punk kan tapi i bukan pengikut tu. i suka punk merah hitam -.-'' okay childhood moment -.-''

Teare said...

wah , minat sgt ngan entry kali nie . hee . kite pon same . suke sgt baju warne hitam , merah mcm tu . pastu skrg nie baru nak beli baju colour2 sbb cuaca panas dan mcm kelaka plak , mcm takde colour laen je , semua nak warne emo . hee .

owner : Lynn said...

fyfy : haha emo laah..hihi

cici : haha kann, i rse xlngkap klw kluar xpki eyeliner :p wow, great, u punk..haha kt skolah i dulu punk xde sgt..

teare : hehe TQ ! (n_n) kann, sy rse bju sy pon byk giler warne merah hitam je tau..skg bru nk start pkai bju colourful..hihi :D

Juliet_iRa~" said...

kita xikut semua tu dl..haha

tp tpgaruh sikit dgn skaters tu mcm pkai sneaker style tu, jeans londeh sikit..muahaha..

lawak2..

owner : Lynn said...

juliet : hehe, owh pengaruh sk8 lah ni..huyoo~~ :D lawak je zaman kite bru nk up dulu2 :p haha

adwafarahin said...

dah lama tinggal dunia skate ku..sedey :(

Shiro Petta Petto said...

Interesting. Haha. I'm once a pure gothician. Dulu2 laa masa zaman PMR. Sekarang suka main colour gothic jek. Tapi takde laa over.

owner : Lynn said...

adwa : waahhh, adwa dulu me'nyekate' ke? coOl giler ! :D

Shiro : Thank Q friend :) wahh gothic tu, i likee gothic but not gothic lolita, huhu too kawaii lah :p