Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Saturday, 26 November 2011

Pergi Mampus Lah Dengan Kau Punya 'U follow me, I follow u'

Okay, aku sangat menyampah dengan ayat itu.
Kenapa? Sebab masing-masing punya suka lah kan nak like blog
mana pon, mana boleh paksa-paksa. Lagi-lagi yang cakap camni:

"Dah follow blog awak, follow blog saya pulak ok"

Kau siapa nak mengarah aku?
Kalau kau follow sebab nak suruh aku follow kau balik,baik
tak payah follow sebab kau tak ikhlas

Lepas itu, bila aku ping entry aku, akan ada je link-link yang bagi
pesanan khidmat masyarakat : U follow me, i follow u back !
Yang aku panas ialah aku awal-awal lagi dah follow dia, tapi still
dia menyemakkan link dia kat situ.

Ni lah problemnya kalau tau nak menambah followers je. Tak
pernahnya nak berkenal-kenalan dengan followers korang tu.

Lagi, bila aku cakap aku nak BW, so aku mintaklah bloggers drop
link kat komen. Ok, ada yang tinggalkan link dan repeat the same
thing again ! Fine, aku follow sebab dia cakap dia dah follow aku.
Lepas tu, aku baca lah latest entry dia dan menyemak kat shoutbox
dia supaya dia tahu aku dah BW kat blog dia. Then, hampeh bila aku
check kat blog aku, followers tak bertambah dan dekat Cbox pon tak
de pape...................................

Kalau ye pon dah desperate sangat nak tambah followers, tak
payah lah sampai menipu macam tu. 

Aku tak pernah dengar lagi bloggers mati sebab followers dia sikit.
Jadi, tak payah nak kelam-kabut sangat paksa orang follow blog
korang. Asalkan traffic korang meletup, tu dah menunjukkan korang
hot ! Yelah, hot lah sampai meletup. Kadang-kadang aku BW blog-
blog yang aku tak pernah jejak dan aku takde lah ego sangat, kalau
aku suka aku akan follow, tapi feels free to them sama ada nak follow
aku balik atau tidak, tiada paksaan. :) Okay tu je, thanx sudi baca :)


4 comments:

aRa ❤ aFiq™ said...

amboi marah benar..hehe.. tpi kdang2 ta suka gak ngn ayat 2.. lg2 tyme ngah moody.. hee

owner : Lynn said...

ara : haha, xdelah, selalu sgt ckp ayat ni, bosan lah.. tp thanx lah kpd followers yg betul2 follow sy.:)

Clara said...

clara byk kali jumpa org mcm tu..
tp, clara tak amek pusing dah.

skunk nie bnde2 kat shoutbox tak tekan sgt dah.
uhuhuhu...

owner : Lynn said...

clara : kann..mmg xnk pk, tp kdg2 ade je yg mcm tu..sabo je lah :p hehe