Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Tuesday, 15 November 2011

Jadi Artis Tak Best !

SERONOK KE JADI ARTIS??


 Seronok ke jadi artis??
Bila apa je kita buat, akan ditulis oleh pihak media
Contohnya kalau artis tu korek hidung, tiba-tiba ada pulak cameraman
yang follow artis tu snap pic dia,tup-tup tiba-tiba esok tak pasal-pasal
keluar kat dalam paper or magazine :
 "Artis Tidak Senonoh Korek Hidung Di Khayalak Ramai"

(-_-') Padahal itu normal je bagi semua orangkan, dan entah-entah artis tu
dah baik punye cover time tu tapi oleh kerana beliau seorang artis, so kat
mana-mana pon ade je papparazi yang follow senyap-senyap untuk tahu
segala aktiviti harian kita.

Seronok ke jadi artis??
Bila orang tengok & kritik apa yang kita pakai
Nak keluar pergi pasar pon kena pakai cantik-cantik, kena make up bagai,
yelah artis kena jaga penampilan, kalau tau nanti dilabel sebagai artis selekeh
pulak. Tapi, bila dah pergi pasar cantik-cantik pon ada gak yang kritik cakap
'pergi pasar pon nak mekap'. Haishh, kang kalau keluar tak mekap kang keluar
pulak artikel dalam magazine yang bertajuk :

"Perbandingan Wajah Artis Mekap & Tidak Bermekap"

Kalau natural beauty mcm Rozita Che Wan takpelah,
kalau muka macam pecah rumah? Haha

Seronok ke jadi artis??
Bila orang yang bukan sepatutnya, dilabel jadi kekasih kita
Contohnya, artis ni mungkin cuma bertanya arah je kat sorang orang awam ni dan
kena pulak time tu, ada papparazi yang menjalankan tugas. Esok keluar gossip :

"Artis Mesra Dengan Seseorang" lah
"Artis Ada Skandal Dengan si Polan" lah
"Lelaki misteri pilihan si Artis ni" lah

Tak ke tension je artis tu dengar? Asal nampak je dia berdua dengan somebody terus
dikatakan ada affair. Bila dia jawab 'kami cuma kawan' je, peminat pulak tak percaya.

 nak khawin dh dorang ni, semoga berbahagia :)

Dan seronok ke jadi artis??
Kalau takde peminat??? Hahaha gila loser kan. Kalau aku memang tak tabah lah kan
nak jadi artis. Aku ni bukan reti cover, suara tak manja (-_-'), gelak sekuat hati,tak
reti 'jalan kucing', dress up pon selekeh je....ishhhh sangatlah takde full package utk
bergelar artis. So, korang camne pulak? Pernah teringin nak jadi artis tak? Hehehe..

4 comments:

Nurul CLumsy Gurl said...

ha3... nurul pnah time blek kmpung... kekwan sume gi rkam nurul.. cm temuramah.. dh jdik cm artis plak.. bile tdur orng amek gmbar.. pdhl nurul lom jdik artis nie.. cmner la klu dh jdik artis.. ha3

owner : Lynn said...

nurul : haha amboi, dh pnah rase jdk glamour lah ni kan, haa belom jd artis je dh kne snap tyme tidur, klw dh jd artis err....phm2 sendiri je lah :p

narumi sakura said...

tergelk naru bace yang last sekali..ade ke artis yng x de peminat lngsung?..
ape2 pon nice entry naru suke :)

Lynn Damya said...

naru : hahaha entahhh ekk (-__-')..klw laahhh ade, sgt kesian, hahahaha :p