Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Friday, 18 November 2011

Perlu Ke Break Up Setiap Kali Gaduh?

Asal gaduh je break, asal gaduh je break !
Mungkin ada antara kawan korang yang macam ni kan?
Atau mungkin korang sendiri yang macam ni?
Okay tak kisah lah sesiapapun, janji yang selalu
mintak break up/clash dengan girlfriend or boyfriend ni.
So, adakah break ni salah satu cara untuk settlekan masalah?
Atau break ni cara terbaik untuk pasangan bercinta yang sedang bergaduh?
Aku rasa tidak, sebab bagi aku...
masalah dalam bercinta ni bukan beban tetapi dugaan
So, kalau tengah bercinta, datang dugaan gedebuk sekali,
sepatutnya korang cuba settlekan dengan cara berbincang kan?
Bukan dengan break up.
Lagipon, kalau korang asyik break up memanjang, lama-lama
korang memang takkan serasi sebab tak boleh nak settle probs bersama.
Korang fikir bila masalah datang dalam percintaan, macam
"Owhhh damn it ! I hate it"
macam tu ke??
Korang kena ingat, semua benda tetap ada cabaran
Means dalam cinta pon ada cabaran.
Kalau anda tengah berkapel dengan someone sekarang ni, dan hubungan
korang dilanda probz, terus break.
Then korang ingat kalau korang kapel dgn orang lain
semuanya akan berjalan lancar ke???
Korang fikir cinta baru korang takkan ada masalah ke?
It's really wrong thought, semuanya akan dilanda masalah
sebab cinta yang takde masalah, bahagia selalu adalah cinta mati.
Sama je graf nya, takde naik turun, no mistakes, no lesson, no appreciating
Bosan tau~ Cuba bayangkan, kalau korang rasa break up tu jalan terbaik
untuk settle probz, berapa ramai lagi yang akan korang kapel dan mintak break
lagi sebab manusia ni tak putus-putus buat kesilapan. So??
Berbincang adalah sebaik penyelesaian. Bincang baik-baik, built peace conversation
talk to each others, talk to your partner, understand them, trying to admit
where is the right or wrong, don't selfish...bila korang dapat buat semua ni,
aku gerenti, korang lepas ni kalau gaduh dengan boyfriend or girlfriend dah
tak mintak break dah, boleh bincangkann~~
(n_n)

No comments: