Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Sunday, 27 November 2011

Segmen Cut Apple A

Hai readers and bloggers. Actually, tak berapa nak free skang ni tapi nak
support member, aku pon join lah segmen ni :

Jom join ramai-ramai kat Blog Cik Ernie

Peserta kena huraikan mengikut kefahaman masing-masing mengenai ciri-ciri
di bawah ni :

1. Caring : Ambil berat dan tidak menindas antara satu sama lain
2. Understanding : Memahami dan cuba untuk faham, certain orang hanya memahami
tapi tindakan dia lepas tu sama je macam orang tak faham bahasa
3. Trusting : Serahkan kepercayaan hanya kepada mereka yang betul-betul boleh
dipercayai
4 Accepting : Jangan tahu nak membantah je, kalau ada idea yang lagi bernas dpd
idea kita, bertolak ansur dan terima lah
5. Positive : Always sebab berfikiran buruk hanya akan buat kita rasa insecure dan
ragu-ragu
6. Patience : Sabar dan minat, kalau tak minat cari benda lain yang kita boleh buat
dengan minat dan kesabaran yang tinggi
7. Listening : Dengar, dengar dan dengar apa orang nak cakap, jangan tau nak potong
orang cakap jer
8. Empathy : Not sure bout this, (-_-')
9. Assertive : This is important supaya kita tak kena buli dan tak kena tindas !

Okay, itu saja. Senang kan, so join lah. Hehe (n_n)

3 comments:

SuperGurlz said...

hyep dear~

terjah sini... :=)

pertama-trimas manyak2 coz lynn da join segmen ernie.. da first person gitu.. like3..!!! ^_<

jus nak share nobor 8 n 9 aja ngan lynn..

empathy tuh kita neyh akan merasai camna owang laen rasa..

cth, cik ernie kasi.. kita uat pogam khidmat masy..(meberi sumbangan kepada org tua yg duduk sendirian tanpa anak2/suami)

*kita akan merasai apa yg d rasai oleh mereka.. tu yg jdy drama tv tuh..ngalir aer mata...betol x? ^_^

Untuk Assertive pulak, ianya IMPORTANT! tapi kita kena taw larh samada perkara itu betol ataw tidak.. Apa yg penting KITA ADA HAK! ^_<

owner : Lynn said...

Supergurlz : hehe, welcome :) owh itu empathy rupenye,emm betul tu sekali-sekala kena lah rase pe org lain rse supye kite sedar diri,yup tegas itu penting tp tgk keadaan jgk lah, xkan nk tegas spanjang mase ye tak..hehe :)

SuperGurlz said...

Sedikit info Lynn leyh tgok sini yeah~

http://supergurlz90.blogspot.com/2011/11/berbicara-tentang-sukarelawan-adakah.html

k moga pagi Lynn dgn ceria~ ^_<